Forumİzmir'in Köpüleri  Yeni Konu 

RÜYA GÝBÝ BÝR BULUÞMA

03 Haziran 2010

Bircan Oðankul

RÜYA GÝBÝ BÝR BULUÞMA – Bircan OÐANKUL

03 Haziran 2010

HAYTAP , "Hayvan Haklarýna Saygýda Yýlýn Belediyesi" Ödülünü Kuþadasý Belediyesine Verdi

Hayatýmýzda bazý yaþadýklarýmýz, bizlerde derin izler býrakýr. Duygu fýrtýnalarý yaþarýz. Heyecan, mutluluk, merak beraberinde bizlere tarifsiz hazzý getirir.



Ýþte HAYTAP FEDERASYONU’nun bizlere yaþattýðý da ayný duygulardýr.

Baþta; Federasyon Baþkanýmýz sayýn Ahmet Kemal ÞENPOLAT olmak üzere, Sevgili Nesrin ÇITIRIK Hanýmefendi’ye böyle bir organizasyonu saðladýklarý için teþekkür ediyorum.

Sonra da tüm katýlýmcýlarý tanýmaktan dolayý duyduðum mutluluðu sizlerle paylaþmak istiyorum.

Bizleri misafir eden; Kuþadasý Belediye Baþkanýmýz sayýn M. Esat ALTINGÜN’e, sayýn Kuþadasý temsilcimiz Sadi YALKIN’a ve teþekkür ederiz.

Bir teþekkür de Karaburun Eylem- Söylem Grubundan Sedat PEKER adlý beyefendiye. Çünkü cuma gecesinden itibaren fotoðraf makinesiyle her kareyi ölümsüzleþtiren kiþidir kendisi.

Gelin benim kalemimden dilimin döndüðünce, elimin ona uymasýyla sempozyumumuza doðru bir yolculuk yapalým.

Cuma gecesi yola çýktýk HAYTAP NEFERLERÝ olarak. Rotamýz Kuþadasý gibi olsa da aslýnda bizler ; sevgiye, dostluða, canlar için yapýlacak iþlerde alacaðýmýz sorumluluklarýmýzý öðrenmeye doðru yolculuða baþladýk.

28 Mayýs gecesi her birimizin baþýndan ayrý bir yol hikayesi geçerek, kalacaðýmýz oteli arayýþlarýmýzýn ardýndan sonunda mutlu sona ulaþtýk ve hem hafta sonunda gecelerimizi geçireceðimiz otelimize, hem de kendilerini e-iletiler yoluyla tanýdýðýmýz güzel yürekli diðer hayvan dostlarýmýza gerçek dünyada kavuþtuk. Sanal bitmiþti hepimiz için. Adeta yeniden can bulmuþtuk o güzel dostlarýn gülen yüzleriyle..

Ýlk kez görüþtüðümüz kiþiler de vardý, daha önceden tanýdýðýmýz kiþiler de… Yüzlerini yeni gördüðümüz kiþileri de daha önceden tanýdýðýmýz kiþilerin yer aldýðý yüreðimizin bir köþesine oturtmuþtuk. Yüreklerimizdeki ikram; samimiyet, hoþgörü, dostluk ve güzel sohbet konularýydý. Yaklaþýk 140 kiþilik özel olarak çaðrýlan çoðunluðu Haytap temsilcilerinden oluþan bir ekipti karþýmýzdaki. Toplantý bir de herkese açýk olsaydý daha yüzler bu salona sýðmaz ve taþardý.

Federasyon baþkanýmýz sayýn Ahmet Kemal ÞENPOLAT tüm katýlýmcýlarýn ellerini sýkarken gözlerinin içine bakýyor ve adeta hepimizin yüreklerine dokunuyordu. Ýsimlerimizi hatýrlamasý bizler için ayrý bir gurur kaynaðýydý.

Sayýn Nesrin Çýtýrýk giriþimci ruhu, güçlü duruþu, sevecen yaklaþýmý ve duruma gerektiðinde anlýk müdahalesiyle hepimizin beðenisini ve saygýsýný bir kez daha kazandý.

Ýlk kez biraraya gelenler ve önceden tanýþmýþ olanlar için kendimizi tekrar kýsaca bir iki cümleyle tanýttýk.

Federasyon baþkanýmýzýn sözü aldýðý anda söylediði bir söz vardý ki konunun özetiydi zaten.” Bir nal, bir at kurtarýr; bir at bir yiðit kurtarýr; bir yiðit çýkar memleketi kurtarýr.”

Cumartesi sabahý güzel bir kahvaltýnýn ardýndan, Kuþadasý Ticaret Odasý’na doðru yola koyulduk. Bizi gülen yüzüyle karþýlayan sayýn Sadi Yalkýn’ýn içten ve sýcak davranýþlarý çok etkileyiciydi.

Oturuma; sevgili Nesrin Haným’ýn açýlýþ konuþmasýyla baþlandý. Daha sonra Federasyon Baþkanýmýz sayýn Ahmet Kemal ÞENPOLAT’ýn konuþmasý yer aldý. Ardýndan Ýzmir Baro Baþkanýmýz; Av. Özdemir SÖKMEN, MHP Bursa Milletvekilimiz Necati Özensoy , Kuþadasý Belediye Baþkanýmýz M. Esat ALTINGÜN’ün konuþmalarýyla gündem devam etti. Kuþadasý Kaymakamý sayýn Mustafa ESEN de aramýzdaydý. Daha sonra oturuma Ortaca Belediye Baþkanýmýz sayýn Hasan KARAÇELÝK katýldý.

Konuþmalarý, ödül töreni ve plaketlerin sahiplerine verilmesi takip etti. ( meðerse asýl sürpriz plaket pazar günü bizi bekliyormuþ )

Ödül töreninin ardýndan, kýsa bir ara verildi. Aranýn ardýndan federasyon baþkanýmýz sayýn Ahmet Kemal ÞENPOLAT, bizleri bilinçlendiren konuþmasýný yaptý.

Kýsaca o konuþmaya da deðinmek istiyorum. Aramýzda olamayan arkadaþlarýmýz için banttan yayýn gibi bir yazý olmuþ olacak bu yazým.:))

Ýstanbul’un tarihi yolculuðunda hayvanlarýn Hayýrsýzada’ya götürülüþlerinin gerçek öyküsünü anlattý. Devletin ve halkýn yaklaþýmýný, daha sonradan geliþen ve yaþanýlan olaylarýn nelere yol açtýðýný paylaþtý.

Mark Twain’in: ”Bu kadar maðrur bakýþlý hayvaný bir tek Ýstanbul’da gördüm” sözünü bizlerle paylaþýrken salonda bulunan herkesin yüreðinde bir titreþim yaþattý.

Yaþadýðýmýz sorunlarýn çözümü olan 5 altýn kuralýn;

1- Petshoplarda kontrolsüz trafiðin, durdurulmasý gerektiði,

2- Ýnternet sitelerindeki yapýlan hayvan satýþlarýnýn engellenmesi,

3- Yurda kaçak hayvan giriþinin engellenmesi,

4- Halkla iliþkiler çalýþmalarýnýn yapýlmasý,

5- Kýsýrlaþtýrma

olduðunu söyledi. Ýlk dört maddenin çok önemli olduðunu, musluðun vanadan kapatýlmasý gerektiðini ekledi.

Hayvanlara huzur vermeyen toplumlarýn, kendilerinin de huzur bulamadýðý gerçeðinin varolduðunu dile getirdi.

Bu anlamda tanýtýmýn çok önemli olduðunu, bizlerin de bu konuda bilinçli olarak çalýþmamýz gerektiðini vurguladý. Barýnak kelimesi yerine BAKIMEVÝ denmesinin daha doðru söyleniþ þekli olacaðýný ve bizlerin bu konuda hassasiyet göstermemizi istedi.

ÇÖZÜM olarak da; GÜÇLÜ BÝR SÝVÝL TOPLUM ÖRGÜTLENMESÝ’nin þart olduðunun önemini belirtti.

Bizlerden istenen baþka þeyler de vardý:

- Ulusal çapta örgütlenmek,

- Üzerimize vazife olmayan iþlere karýþmak,

-Yasa deðiþikliðinin istenmesinin Ankara’nýn önüne getirilmiþ en masum istek olduðunu bilinmesi ve bu isteðimizde inatçý, kararlý olmak,

- Afiþler, broþürler ve ikili temaslar ile uzun vadede farkýndalýk yaratýlacaðýný unutmamak,

- Adýmlarýmýzda, yaptýðýmýz iþlerde; CESUR OLMAK, TOLERANSLI OLMAK, DONANIMLI OLMAK….( metin-fehim – müstakim )

Bunlarýn bizleri donanýmlý kiþiler haline getireceðini ve baþvurduðumuz kapýlardan sonuçlar elde ederek çýkacaðýmýzýn anahtar noktalarý olduðunu sözlerine ekledi.

Son söz: ” BÝLGÝ, ÝKTÝDARDIR! ” denilerek yüreklere indi.

Öðle yemeðinden sonra, Haytap’ýn farklý kentlerdeki temsilcilerinin baþarý öyküleri anlatýldý. Herkesin yaptýðý çalýþmalar ortak, amaç ayný, yöntemler ve teknik; yaratýcýlýklarla süslenmiþ ve geliþtirilmiþti. Her birimiz bir diðerinden çokça þey öðrendik. Bildiklerimizi katladýk, paylaþtýk. Böylelikle çoðaldýk.

Bizlere daðýtýlan kitapçýklar, broþürler ve Haytap Eðitim DVD ‘leriyle kendimize donaným için yeni araçlar edindik.

Ayný günün gecesi belediye baþkanýmýzýn misafiri olarak Kervansaray Otantik Restoranda aðýrlandýk. Yedik, içtik, coþtuk. Piste hünerlerini sergileyenler oldu, alkýþladýk. Hak ettiler can-ý gönülden o aldýklarý alkýþlarý. Sevgili Nesrin Haným bir kez daha enerjisiyle, grubu bir araya getiriþiyle, coþkusunu halka halka daðýtmasýyla bizleri adeta büyüledi. Ýyi ki var. Ýyi ki kendisini tanýdýk.

Her öðünde masadaki yiyecekler toparlandý sokaktaki canlarýmýz için. Yediðimizi paylaþtýk. Çok güzel ve de anýlarla yüklü olarak oteldeki odalarýmýza yol aldýk gecenin sonunda. Ertesi gün erken kalkýlacak ve seminerimize kaldýðýmýz yerden devam edecektik.

Pazar sabahý yine otelde kahvaltýmýzý yapýp, Ticaret Odasý’na doðru yola koyulduk. Federasyon Baþkanýmýz Ahmet Bey’in ve sevgili Nesrin Haným’ýn konuþmasýnýn ardýndan diðer illerin temsilcilerinin sunumlarýný izledik. Yeni öðretiler edindik. Oturum bittiðinde program doðrultusunda belediye binasýna gidildi ve HAYTAP tarafýndan yýlýn belediyesi seçilen Kuþadasý Belediye binasýnýn giriþine uzun yýllar daha orada kalacak ”Hayvan Haklarýnda En Ýyi Aþama Kaydeden Yýlýn Belediyesi” panosunun açýlýþý, bando eþliðinde yapýldý.

Belediye baþkanýmýz konuþma sýrasýnda Kuþadasýnda çalýþan tüm kaldýrým yapan ustalara , sokak hayvanlarý için kaldýrým kenarlarýna su havuzlarý yapýlacaðý talimatý veridðini söylemesi en önemli sürprizlerden birisiydi.

Kuþadasý’ndan ayrýlýrken her birimizin gönlünde var olan sevgi yumaðý çýð olup büyüdü…. Beynimizde ise yeni yönerge ve bilgiler yerlerini edindi.

HAYTAP NEFERLERÝ kendilerine verilen eðitimle daha da donanýmlý, bilgili ve de güçlenmiþ olarak ait olduklarý yerlere doðru yol alýrken gözlerindeki ýþýk güneþ olup evreni aydýnlattý.


Saygý ve sevgilerimle,

Bircan OÐANKUL

HAYTAP
GÖNÜLLÜSÜ


Konu hakkýnda yazýlmýþ diðer tüm yazýlarý ve HAYTAP hakkýnda öðrenmek istediklerinizi aþaðýdaki linkten edinebilirsiniz.

http://haytap.org/index.php/201006022689/etkinlikler/haytap-tarafindan-hayvan-haklarina-saygida-yilin-belediyesi-basari-odulu-nu-kusadasi-belediyesine

http://bircanogankul.wordpress.com/2010/06/03/ruya-gibi-bir-bulusma-bircan-ogankul-2/

Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0