ForumGüncel Politika - İskender'in Düğümü  Yeni Konu 

Sanatçı Ferhat Tunç'un web sitesi de 'fişlenmiş'

06 Kasım 2009

hurkus

Sanatçı Ferhat Tunç, son "ihbar maktubunda" yer alan "bölücü siteler" başlığı altında kendi web sitesinin de adının geçmesi ile ilgili olarak yolladığı basın açıklamasında; "Ülkemizin yurttaşlarını, sanatçılarını hiçbir yasal dayanağa dahi ihtiyaç duymaksızın çeşitli adlar altında "fişleyen" demokrasi ve özgürlük düşmanı olan zihniyet sahiplerini kınıyor, protesto ediyorum." dedi

Ferhat Tunç basın açıklamasında şunları söyledi:


3-4 Kasım 2009 tarihleri arasında birçok internet sitesi ve medya organında yer alan haberlere göre, Ergenekon davası savcılarına Genelkurmay'dan ikinci bir ihbar mektubu gönderilmiştir. Bu ihbar mektubunda yer alan bilgilere göre Genelkurmay bünyesinde "psikolojik harp" amaçlı çok sayıda internet sitesi oluşturulmuş, bunun yanı sıra da "bölücü", "irticacı" gibi kategoriler altında çok sayıda internet sitesi "fişlenmiştir".

Ben de ortaya çıkan bu gerçekleri her yurttaş gibi izliyor, anlamaya çalışıyor ve hukuksal karşılığını bulmasını istiyor, bekliyorum.

Ama son "ihbar mektubunda" yer alan bilgiler içerisinde, bir sanatçı olarak benim web sitemin de "bölücü siteler" başlığı altında "fişlenmiş" olduğunu hayretler içerisinde kalarak gördüm.

Bu fişleme uygulamasının aslında uzun zamandan beri işleme konulduğunu düşünüyorum. Çünkü bugüne değin web sitem defalarca hackerlerin saldırısına uğradı. Bu durumun söz konusu fişleme uygulamasıyla ilgili olduğu bence çok açık olsa gerektir. Aynı şekilde bazen artan, bazen azalan şekilde bana karşı yapılan ölüm tehditlerinin, küfür ve hakaretlerin kaynağının da bu durumla ilişkili olduğunu düşünüyorum.

Genelkurmay bünyesinde oluşturulan "psikolojik harp" birimince başta TRT olmak üzere tüm ulusal medya kanallarına yapılan çeşitli uyarılarla hakkımda fiili bir yasak başlatmış olduklarını da ifade etmeliyim.

Bir sanatçı olarak, uzun yıllardır yaşadığım bu anlamsız sansür ve yasağın sonucunda düşüncelerimi, sanatsal faaliyet ve çalışmalarımı web sitem aracılığıyla sevenlerimle, hayranlarımla paylaşmaya çalıştım ve bu benim en doğal hakkımdır.

Bu "fişleme" uygulamasının doğru çıkması halinde her türlü yasal haklarımı kullanarak bu uygulamayı yapan zihniyetten yasalar önünde hesap soracağımı vurgulamak isterim.

Ülkemizin yurttaşlarını, sanatçılarını hiçbir yasal dayanağa dahi ihtiyaç duymaksızın çeşitli adlar altında "fişleyen" demokrasi ve özgürlük düşmanı olan zihniyet sahiplerini kınıyor, protesto ediyorum.

Ferhat TUNÇ
5 Kasım 2009
--------

Ferhat Tunç ile ilgili önceki haber için bakınız:

'KÜRT AÇILIMI' SÜRECİNDE SANATÇI OLMAK

http://www.izmirizmir.net/bilesenler/forum/baslik.php?baslik_no=1960

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0