ForumBizi Biz Yapan Öykülerimiz  Yeni Konu 

30 AÐUSTOS ZAFER BAYRAMI

29 Aðustos 2009

deepblueeagle

30 Aðustos Zafer Bayramý hepimize kutlu olsun!

Günümüzü yaþarken geçmiþi de unutmayalým. Her köþesi paylaþýlan güzelim yurdumuz ne zorluklarla (aç, açýkta, ölümüne, körpe delikanlýlarýn kanlarýyla sulanarak) temizlendi. Cumhuriyet’in var ediliþini unutmayalým.

Yurdumuz, her zaman iç ve dýþ güçlerin aðzýný sulandýrmaktadýr. Gözümüzü açalým, aklýmýzý baþýmýza toplayalým, akýllýca davranalým ve oyunlara gelmeyelim.

Hepimize neþeli ve saðlýklý günler.


29 Aðustos 2009

deepblueeagle

sitemizin bugünkü "haberler" bölümünde baskýn oran hocamýzýn öðretici bir yazýsý var. okumalý.

geçmiþi, büyüklerimizi, atalarýmýzý unutmamalý. tarihte, koþullarýn o anda gerektirdikleri yapýlýyor. tarih de sürekli deðiþir. çünkü, insan düþüncesi, uygarlýk sürekli devinim halinde. þimdi 21. yüzyýldayýz. þimdi de günümüzün þartlarýna göre doðruyu bulmak ve uygulamak gerekiyor. geliþmek için önce okumalýyýz, sonra üniversitelere gitmeli, sevdiklerimizi, yakýnlarýmýzý, çocuklarýmýzý aydýn birer birey olarak yetiþtirmeye çabalamalýyýz. ondan sonra da insan sevgisi temelinde ve yeteneklerimiz ölçüsünde çalýþmalý, üretmeliyiz. ne kadar çok yetiþmiþ insan olursa o kadar iyi. önce iyi ve vicdanlý bireyler, sonra da konusunda uzmanlar.
29 Aðustos 2009

nuhungemisi

Eskinin milliyetçi, devletçi resmi üslubu kullanýlarak üretilmiþ, iç güçler safsatasýný kullanan, oyunlardan söz eden paranoya anýmsatan kutlama mesajlarýný nedense pek sevememiþimdir. Týpký sevgili deepblueeagle'ýn üstteki mesajý gibi...

Bunun yerine, kendi pek genç olmayan ama Türkiye Cumhuriyeti'nin en baþýndaki kiþi olarak genç, diri bir mesaj vermeyi bu yýl baþaran Cumhurbaþkanýmýzýn mesajý daha fazla ilgimi çekti. 

Gerilemek yerine kendisini zaman içinde geliþtirmiþ bir kiþi olan Cumhurbaþkaný Abdullah Gül'ün bu anlamlý mesajýný buraya aktarmayý düþündüm. Belki böylece bu mesaj gençlere örnek olur da artýk resmi tarihin masallarýný tekrarlama hatalarýna düþmezler. Çünkü resmi tarihin bir anlamda destekçileri bile deðiþme zorunluluðunu kavramýþ ve bu deðiþimin gerektirdiði dili öðrenmeye baþlamýþlar. Olumlu bir geliþme... Yukardaki mesaj eskinin dilini, aþaðýdaki mesaj ise yeninin dilini yansýtýyor. 

Cumhurbaþkanýnýn mesajýndaki Türklük vurgularýnýn, Anadolu'nun ebediyyen bir Türk yurdu olduðunun adet gereði sýk sýk tekrarý bizi þaþýrtmasýn. Önemli olan iç düþman edebiyatýnýn deðiþmiþ oluþudur. Yakýn zamanda buradaki abartýlarý da düzeltmeyi öðreneceðiz. Eskiden, solcular, komünistler, dinciler, Kürtler, azýnlýklar, emperyalistlerin yerli uzantýlarý, vatan hainleri vs. denerek, ardýndan da durmadan temizlenen bu kesimlerden mesajda artýk söz edilmiyor. 

Ýlk kutlama mesajýnda eskinin naðmelerini yineleyen ve iç güçlerden -artýk kimse onlar?- vataný koruma çaðrýsý yapan mesaj sahibi deepblueeagle da bu konu üzerine biraz düþünme fýrsatý bulabilir, belki iyi de olur:)

Abdullah Gül'ün mesajý þöyle:

''Bu öyle büyük bir zaferdir ki; asýrlardýr hür yaþayan bir milletin haykýrýþýdýr, birlik ve beraberliðimizin önünde hiçbir gücün duramayacaðýnýn ispatýdýr. Baðýmsýz ve müstakil olarak sonsuza kadar bir arada yaþama irademizin en önemli kilometre taþýdýr. Büyük fedakarlýklarla yürütülen Kurtuluþ Savaþý'nýn kazanýlmasýnýn, Anadolu'nun ebediyen Türk yurdu olduðunun ilanýdýr. Atatürk'ün komutanlýk ve liderlik dehasýdýr. Millet-ordu bütünleþmesinin göz kamaþtýran sonucudur. Mehmetçiðin cesaret ve kahramanlýk destanýdýr.

Atalarýmýz bu topraklarý canlarýyla, kanlarýyla vatan yaptýlar. Vatanýn her karýþ topraðý için kadýný erkeði, genci yaþlýsý, doðulusu batýlýsý herkes omuz omuza vererek savaþtýlar. Baðýmsýz ve hür yaþamak, vatana sahip çýkmak için hayatlarýný ortaya koydular. Yine onlar Yüce Atatürk önderliðinde hep birlikte Cumhuriyet'i kurdular ve onu güçlendirdiler. Yakýlan, yýkýlan Anadolu'yu baþtan sona yeniden inþa ettiler. Bizlere güzel bir gelecek kurmak, onurlu bir hayat yaþatmak için gecelerini gündüzlerine kattýlar.

Bugün bizler de onlarýn mirasçýsý olarak Türkiye Cumhuriyeti'ni muasýr medeniyetler seviyesinin üzerine çýkarmak için var gücümüzle çalýþýyoruz. Demokrasisini olgunlaþtýran, insan hak ve özgürlüklerinde ciddi adýmlar atan, ekonomisini güçlendiren Türkiye geleceðe güvenle bakmaktadýr.

Farklýlýklarýmýz birliðimizi tamamlayan zenginliklerimizdir. Bin yýldýr bu topraklarda barýþ içinde yaþayan bir milletiz. Bin yýldýr olduðu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliðe zarar veremeyecektir. Yeter ki kendimize güvenmeye devam edelim. En büyük gücümüz olan birlik ve beraberliðimizi koruyalým.

Türkiye, istikrarýný koruyan, uluslararasý alanda aðýrlýðýný sürekli artýran güçlü bir ülke olarak yükselmeye devam edecektir.

Dünyanýn en güçlü ordularýndan birine sahip olan Türk Silahlý Kuvvetleri de bölgesinde bir istikrar unsuru olarak, dünya barýþýna katkýlarýyla ülkemizin saygýnlýðýný artýrmaktadýr. Türk Silahlý Kuvvetleri'nin daha da güçlendirilmesi milli çýkarlarýmýz ve güvenliðimizin de gereðidir.

30 Aðustos Zafer Bayramý'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk'ü, silah ve dava arkadaþlarýný, Kurtuluþ Savaþý'nýn tüm kahramanlarýný, kanlarýyla, canlarýyla bu topraklarý vatan yapan aziz þehitlerimizi, gazilerimizi saygý ve minnetle anýyorum.

Büyük Zafer'in 87. yýlýnda, milletimizin, tarihi zaferlerle dolu þanlý ordumuzun mensuplarýnýn, dünya barýþýnýn saðlanmasýna katkýda bulunmak için yurt dýþýnda üstün baþarýyla görev yapan birliklerimizin Zafer Bayramý'ný en içten duygularla kutluyor, vatandaþlarýmýza selam ve sevgilerimi iletiyorum.''
  
29 Aðustos 2009

deepblueeagle

saðolasýn nuhun gemisi aðabey. elbette okur ve düþünürüm. ilk okumada sevdim zaten mesajý, ve yazdýklarýný da. en üstte yazdýðým mesaj, o günlerin de unutulmamasý gerektiðini anlatan ve o günlere saygý duruþunda bulunan bir mesajdý. daha sonra da baskýn hocamýzýn haberinin okunmasý gerektiðini söyledim. o mesaj da iyi bir haberdi. resmi tarihden yana da deðilim, resmi olmayan tarihten yana da. devletçi veya atatürkçü de deðilim. laik, demokrat veya liberal de. hiçbir ayrýmým da yoktur görüþler arasýnda, insanlar arasýnda da. net olarak tarafsýzým. her türlü görüþü severim. ama hepsine ayný mesafede dururum. insan olarak öyle olduðum gibi uzman olarak da öyleyim. ve öyle olmak da zorundayým. sevgiyle, hoþgörüyle yaþamaktan yanayým. aslýnda hepimiz böyleyiz. öðreniyoruz ve deðiþiyoruz. benim temel düþüncelerim köþeyazýlarýmda ve forumdaki yazýlarýmdadýr. çok da açýk yazýyorum. üstelik nuhun gemisi aðabey, her ikimizin de ayný doðrultuda olduðunu düþünüyorum. iyiye doðru. ama, yaþanmýþlýklar farklý olabilir. böyle, yazýþmak, beslenmek de çok hoþ. bu yazýyý defalarca okuyacaðýma emin ol. kiþiler, görüþler, kurumlarla hiçbir ilgim yoktur. yazýlarýmý izliyorsan abi, net olarak hoþgörülü, barýþçý bir temelde yazýyorum. insan sevgisi ve bireyin kendini geliþtirmesi yönünde. ne güzel. sen de köþeye ve foruma daha çok yazsan. ileride yüzyüze de konuþuruz. bu arada 1977 yýlýnda seninle ilgili bir aným, çok þeye bakýþýmý deðiþtiren bir anýmdýr. senin tek bir cümlen. sonra söylerim. seni çok da sevdiðimi bil. sevgiler. saygýlar.

29 Aðustos 2009

deepblueeagle

sevgili nuhun gemisi aðabey, yazdýklarýný ve Cumhurbaþkanýmýzýn mesajýný tekrar okudum. gayet olumlu, serinkanlý, birleþtirici bir mesaj deðil mi. geçmiþi de olgunlukla irdelemiþ, bugünü ve geleceði de gerçekten olumlu ve rind bir dille anlatmýþ. inþallah onun dediði gibi olur. yapýlmasý gereken, ikinci mesajýmda söylediðim gibi, okumak, düþünmek, hoþgörü ile öðrenmek, yargýlardan kurtulmak. bilimadamlarý yetiþtirmek ve üretmek, çalýþmak. sevgili aðabey, ayrýca, senin yazý dilin de bir örnek bence. ahmet altan'ýn dünkü yazýsýný okuduysan, onun dili de serinkanlý ve çok olumluydu. bu arada, her gün taraf alýp okuduðumu da bilmelisin. baþka gazetelerle birlikte. insanlar, birbirleri hakkýnda ne garip düþüncelere sahip oluyorlar deðil mi. önyargýsýz olmak öyle zor ki. bir insaný anlamak da. keþke, daha çok yazsan. ve bence, bizler, hem birbirimize, diðer okuyanlara, aydýnlara, hem de topluma örnek olmak için, yapýcý, olumlu, üstteki rind gibi süzerek yazmalýyýz. görüþürüz.
29 Aðustos 2009

deepblueeagle

orda mýsýn, acaba, yazdýklarýmý okuyor musun, bilmiyorum. ama o ilk mesajý bilinçli olarak ve muziplik olsun diye yazdým ve koydum siteye. tepki alacak mý diye bekliyordum. o denli de ciddi bir dille de yazdým ki. o mesajdaki hiçbir cümle bana ait deðil. bir yahoo grubundaki mesajlardan aldým. üniversite öðretim üyeleri yazýþýyordu. ve cümleyi ordan toparlayýp derledim. aðabey, hepimiz ayný ülkede, dünyada yaþýyoruz. herkesin kendine göre bir dünyasý var. insanlar, kýyasýya eðitim alsalar da önyargýlarýndan kurtulamýyor. çünkü, kurtulurlarsa, tutunacak dallarý kalmýyor. bu, çok aðýr bir adýmdýr. ruh terbiyesi çok zordur. hiçbir insaný yargýlayamayýz.

senin bu mesaja tepkisiz kalmayacaðýný biliyordum. umarým, baþýný yana doðru sallayýp, gülümsersin.
arada bir böyle sevimli oyunlar yapmak iyidir.
seni çok sevdiðimi bil.

iyi ki yazdýn o yazýyý. çok faydalý oldu. inan. yarýn da bol bol okuyacaðým.
iyi haftasonlarý.
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.

Bu tartýþmayý Facebook'ta paylaþabilirsiniz:
Facebook'ta paylaþ
0