Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

SEKS VE KAHVALTI-Macaulay Culkin-Gençlik/Cinsellik/DVD

11 Temmuz 2009

deepblueeagle


SEX AND BREAKFAST - Macaulay Culkin/Eliza Dushku/Alexis Dziena/Kuno Becker

Yeni çıkan DVD’lerden Seks ve Kahvaltı. Gençlik arayışları, cinsellik arayışları, heyecan arayışları üzerine, iyi müziklerle bezenmiş hafif bir seyirlik. İster istemez insanın aklına Seks Yalanları (Sex, Lies and Videotape) geliyor. 1989 Steven Soderbergh yapımı filmde James Spader, Andie MacDowell, Laura San Giacomo ve Peter Gallagher oynuyordu. Seks, aldatma, fetişizm üzerine bir filmdi ve çok özgündü. Bir kadının kocası onu kadının kızkardeşi ile aldatıyor, kadın da fetişist ve ilginç bir erkekle oluyordu. Kadınlarla sohbetlerini videoya çeken bir erkekti.

Seks ve Kahvaltı’nın konusu ilginç ama film sadece gençlerin arayışlarını sergiliyor. İlginç bir şey söylemiyor, çarpıcı veya özgün değil. Seyri hoş sadece.

Filmde, 2 çift var. Yirmili yaşlarda 4 genç. Sürekli olarak seks konuşuyorlar. Birbirlerini seviyorlar ama ilişkileri eskimiş. Heyecan kalmamış. Heyecan bittiği için sorunlar, tartışmalar başlıyor. İlişkilerini düzeltmek istiyorlar. Yenilik yapmak istiyorlar. Normalin dışına çıkmak. Aslında sorunları, konuşmamak. Yine de kendilerince çabalıyorlar. Ortak kararlarla ilişkilerini canlandırmak istiyorlar.

Sorunlarını, cinsellikle çözmeye çalışıyorlar. Farklı tatlar peşinde koşarak. Cinsel heyecanlar yoluyla aralarındaki aşkı alevlendirmek çabaları. Bunun için bir seks terapisi merkezine gidiyor 2 çift de birbirlerini tanımadan. Terapi merkezi, sorunlu çiftleri bir araya getiren bir merkez. Sevişen çiftleri izlemek, kadın kadına ilişki, grup ilişkileri, toplu seks gibi çeşitlemeler için olanak sağlamış oluyor çiftlere.

2 çift tanışıyor ve birlikte zaman geçiriyorlar. Cinsellik paylaşıyorlar yani. Eş değiştiriyorlar. Sonrasında bir çözüm gelmiyor. Ve hayat olması gerektiği gibi devam ediyor. İlişkiler, sorunları ile devam ediyor. Arayışlar bitmiyor. Modern ilişkilerden bir kesit izlemiş oluyoruz. 

Macaulay Culkin’i 90’ların başından, 10 yaşlarından beri tanıyoruz. Evde Tek Başına 1-2 (Home Alone), John Candy ile Buck Amca (Uncle Buck), Anna Chlumsky ve Dan Aykroyd ile Kız Arkadaşım (My Girl), Ted Danson ile Babam ve Ben (Getting Even with Dad) ve çocuk klasiklerinden Richie Rich gibi komedilerle çocuk yıldızlardan olmuştu. Büyümüş artık, ama hala aynı çocuksu yüze sahip. Genç bir erkek olarak komik bir tipi var. 
Eliza Dushku da Culkin gibi çocukluktan oyuncu. Onu da 90’ların başında birçok filmde izlemiştik. Dikkatli sinema izleyicileri hatırlar. Leonardo DiCaprio, Robert De Niro ve Ellen Barkin’li Bu Çocuğun Hayatı (This Boy’s Life), Arnold ve Jamie Lee Curtis’li Gerçek Yalanlar (True Lies) gibi. 2000’lerde televizyonda Buffy ve Angel’dan da hatırlayanlar olabilir.

Tutuculuk nedir, normallik, heyecan, ilişki nedir, sevgi nedir. İnsan neyi arar. Ne doyurur insanı.

Gökhan Özgen

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0