Forum7. Sanat-İzmirSinema  Yeni Konu 

ROCKN ROLLA-Guy Ritchie/Suç Komedisi/DVD

08 Temmuz 2009

deepblueeagle


ROCKING ROLLA-Gerard Butler/Thandie Newton


Başarı ayrıntıda gizlidir! Şeytan da!


İngiliz Guy Ritchie’den yine bildiğimiz tarz bir suç dünyası gösterisi, iç içe geçmiş suçlar komedisi. Ateşten Kalbe-Akıldan Dumana (Lock Stock&Two Smoking Barrels) ile Kapışma (Snatch) filmleri ile alıştık Ritchie’nin tarzına. Bu film yeni bir şey getirmiyor.

Ateşten Kalbe’de kumarbazlar, Kapışma’da elmas hırsızları, tefeciler vardı. Rockn Rolla’da da emlakçılar, bahisçiler, hırsızlar, keşler var. Yine eğlenceli, komik olaylar, hızlı bir kurgu ve sokaklara özgü bir dil ve sürprizli bir son. Küçük çaplı soyguncular, rüşvet, yalan, hırsızlık, silahlar, uyuşturucu. Ayrıca rock müzik de var. Canlı karakterler, keyifli diyaloglar, çok hareketli bir film yine. Küçük suçlar ve küçük oyuncular galerisi gibi. Guy Ritchie dünyası işte. Küçükler, büyükler, karmaşık suç ilişkileri, kapalı kapıların ardındaki asıl güçler. Herkes birbirini dolandırıyor, herkes birbirinin peşinde. Yeraltı dünyası işte. Karakterlere sempati duymaktan vazgeçemiyorsunuz. Müzikler de heyecana hizmet ediyor.

Londra. Rus yatırımcılar bir stadyum için yatırım yapacaklar. İzin almaları gerekiyor. Yeraltı dünyasından bir emlakçıya (Tom Wilkinson) başvuruyorlar. Rus yatırımcının muhasebecisi (Thandie Newton) üçkağıtçı İngiliz emlakçıya parayı verecektir. Para bir türlü yerine ulaşmaz. Çünkü, ilişkiler çok karmaşıktır, herkes birbirine gebedir. Bu arada daha küçük çaplı soyguncular da işe karışır. Rus’un İngiliz’e vereceği 7 milyon poundu bu küçük adamlar iki kez çalarlar (biri de Gerard Butler). Bir de, Rus’un İngiliz emlakçıya ödünç verdiği bir tablo vardır. Bunu da emlakçının üvey oğlu Johhny çalmıştır. Johnny, keş bir rock yıldızıdır. Tablo ve para için herkes birbirinin peşine düşer. Guy Ritchie; Michael Mann veya Coppola’nın acımasız, sert şekilde önümüze getireceği bu suç dünyasını bize esprili, sevimli bir tarzda sunuyor.

Seks, uyuşturucu, müzik, yasadışı işler, soygun iç içe. Lou Reed, bir uyuşturucu sahnesine, bir keşin kayboluşuna eşlik ediyor müziğiyle. Herkes para peşinde, herkes kısa yoldan köşe dönmek istiyor. Ölü bir rock yıldızı Johhny Quid bile hayata dönüyor para için. Aslında ölü yıldızların albümlerinin daha çok sattığını bilse de.

İngiliz oyuncu Gerard Butler, 2000’lerde girdi sinema dünyamıza. Drakula 2000’de Drakula idi, Lara Croft’da Angelina Jolie ile oynadı, Operadaki Hayaletin hayaleti idi, Beowulf oldu, 300’de kraldı, kalbimizi burkan romantik film P.S. I Love You’da (Not: Seni Seviyorum) Hillary Swank’ın ölmüş ve ona ölmeden önce mesajlar hazırlamış, ölümünden sonra o mesajların karısına ulaşmasını sağlayan ve hayatına bir yön vermesini isteyen iyi kalpli koca rolünde izlemiştik. Butler, başrollerin adamı, yeni jönlerden.

Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.

Bu tartışmayı Facebook'ta paylaşabilirsiniz:
Facebook'ta paylaş
0