Sonbahara metabolizmanızı hazırlayın

17 Eylül 2012 15:06 / 1634 kez okundu!

 


Eylül ayının gelmesiyle sonbahara ilk adımımızı attık. Eylülün geçiş ayı özelliği açısından hem vücut direncimizi kırılganlaştırdığı hem de kilo almaya zemin hazırladığı bir gerçek. Peki ona yenik mi düşelim yoksa son baharı da zinde geçirmeyi mi deneyelim? Biz ikincisinden yanayız tabii ki, bu yüzden bu ay sizlerle vücudumuza canlılık verebilecek ve metabolizmayı hızlandırarak kilo vermemizi sağlayacak besin ve besin öğelerinden bahsedeceğim.


• GURME PEYNİRLER:
İÇERDİĞİ KALSİYUM, PROTEİN VE DAHA BİR ÇOK VİTAMİN- MİNERAL İLE VÜCUDUMUZA OLDUKÇA FAYDALI OLAN BU BEYAZ BÜYÜ, METABOLİZMAMIZI CANLANDIRMAK İÇİN BİREBİR.

• KİVİ: HAYATIMIZI SADECE ONUN ELLERİNE BIRAKARAK NEREDEYSE BÜTÜN C VİTAMİNİMİZİ KARŞILAYABİLİRİZ. İŞTE C VİTAMİNİ DEPOSU BU TATLI MEYVE SADECE KİLO VERMEMİZE DEĞİL, BAĞIŞIKLIK SİSTEMİMİZİ KUVVETLENDİRMEYE DE YARIYOR.

• BALIK: OMEGA 3 DEVİ BU BESİN, BEYNİ KORUR, SİNİR SİTEMİNİ DENGEDE TUTAR VE METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR.

• KAVUN: TADI KADAR MARİFETLERİNE DE DOYUM OLMAYAN MEYVEMİZ KAVUN, POTASYUM DEPOSUDUR. POTASYUM SUYUN TUTULMASINI SAĞLAR BU ŞEKİLDE HÜCRELERE DAHA FAZLA SU GİDER VE DAHA HIZLI ÇALIŞAN BİR METABOLİZMAMIZ OLUR.

• MANGO: TROPİKAL MEYVEMİZ MANGO, C VİTAMİNİ, FOSFOR, B12 VİTAMİNİ, PROTEİN VE LİFTEN ZENGİN OLUP METABOLİZMA HIZINI ARTTIRARAK FAZLA YAĞ VE KALORİ YIKIMINI SAĞLAR.

• KUŞKONMAZ: SIFIR KALORİLİ SEBZE OLARAK KABUL EDİLEN KUŞKONMAZ, ANTİOKSİDAN ÖZELLİĞİYLE METABOLİZMA HIZINI ARTTIRIR VE VERİMLİ KILAR.

• YAĞLI TOHUMLAR: ARA ÖĞÜN OLARAK YENİLEBİLEN YA DA SALATANIN YANINDA BİR AVUÇ KADAR TÜKETİLMESİ ÖNERİLEN KURUYEMİŞ, ENERJİ İHTİYACINIZIN BİR KISMINI KARŞILAYARAK, YARATTIĞI TOKLUK HİSSİYLE KİLO VERMENİZE YARDIMCI OLUR.

• ADAÇAYI: ÇAY VE YEMEKLERE KATILARAK İŞTAH KESİCİ ÖZELLİĞİNDEN YARARLANILABİLİR. KÜÇÜK MİKTARLARDA KULLANILARAK, DEPRESYON, YORGUNLUK, AĞRI GİDERİCİ OLARAK YARARLANILABİLİRKEN, KADINLARDA ÖSTROGEN DENGELER.

• FESLEĞEN: VÜCUTTAKİ SUYU TUTAR VE HÜCRELERE DAHA FAZLA OKSİJEN GİTMESİ İÇİN ARACI SAYILIR. METABOLİZMANIN HIZLI ÇALIŞMASINI SAĞLAR.

• TERE: İÇERDİĞİ BİR ÇOK VİTAMİNLE, YAĞ YAKIMINI SAĞLAR.

• KEREVİZ: A, B, C VİTAMİNLERİ, SELENYUM, ÇİNKO, BAKIR, MAGNEZYUM, FOSFOR İLE METABOLİZMAYI HIZLANDIRIR, OLDUKÇA BESLEYİCİDİR.

• Elma sirkesi içinde bulunan kalsiyum, fosfor, B vitaminleri ve C vitamini içerir. Gaz şişkinliğini ve kabızlığı gidererek kilo vermeye yardımcı olur.

• Çoğu insan, çikolatanın kilo aldırdığını düşünüp yediklerinde kendilerini suçlu hissediyor. Sanılanın aksine aslında tadı enfes olan BITTER çikolata metabolizmayı hızlandırıyor. Bakır, magnezyum, manganez ve potasyum içeren bu tad, kalori yakmamızı hızlandırıyor.


Begüm KURAN

Beslenme ve Diyet Uzmanı

17.09.2012


Beslenme ve besinlere dair her gün yeni bir bilgi için https://www.facebook.com/DiyetisyenBegumKuran

Yazının tüm hakları Begüm Kuran Beslenme Danışmanlığı Merkezi Yayın Kurulu’na aittir. İzin alınmadan, kopyalanamaz, atıfta bulunulamaz, alınamaz. Teşekkür ederiz…

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.