Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolarda ve euroda sert düşüş

21 Aralık 2021 00:55  

 

Başkan Erdoğan'ın açıklamalarının ardından dolarda ve euroda sert düşüş

Başkan Erdoğan'ın kurdaki hareketliliğe karşı alınan yeni önlem ve yöntemi açıkladı. Başkan Erdoğan'ın açıklamalarından sonra kurda sert düşüşler yaşanmaya başladı. 18,40 seviyesinde olan dolar 13.32 TL, Euro 15 TL seviyelerine kadar geriledi.

Başkan Erdoğan, dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak yeni bir aracın devreye alınacağını açıkladı. Bu açıklamaların ardından Dolar/TL, yüzde 22,3 seviyelerine kadar geriledi.

Yapılan bu açıklamanın ardından kurda sert düşüşler yaşanmaya başladı. Başkan Erdoğan konuşmaya başladığında 18,40 TL seviyesinde olan dolar 13,30 TL seviyelerine kadar geriledi.

Kurdaki düşüşte Euro'da 15 TL seviyelerine geriledi.

Açıklamalarında, ekonomideki son gelişmeleri değerlendiren Erdoğan, tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlara yeni bir finansal alternatif sunacaklarını belirterek, "Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın 'kur daha yüksek olacak' diye mevduatını Türk lirasından dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak." dedi.

aksam.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2021 09:29

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0