Basına ve Kamuoyuna

17 Şubat 2009 00:46  

 

Basına ve Kamuoyuna

BASIN DUYURUSU:


BASINA VE KAMUOYUNA

EGEÇEP’in Kurucu üyelerinden ve iki dönem sözcülüğünü de yapmış olan arkadaşımız Av. Arif Ali Cangı ile Değerli dostumuz, çevre mücadelesinin yılmaz Avukatı Sayın Senih Özay’a yapılan saldırıları kınıyoruz.

Bergama Ovacık’ta, tüm yasal dayanakları ortadan kalkmış olarak çalıştırılan ve en son Danıştay Kararıyla kapatılan Koza Altın Madencilik A. Ş. nin sözcülüğünü yapan Bugün Gazetesi, son dönemlerde bu iki arkadaşımızı hedef alacak ve hedef gösterecek şekilde yayınlar yapmaktadır.

EGEÇEP ve onun bileşeni ELELE HAREKETİ, en son yoğun yağışlarla madenin açık ocağını ve galerisini su basmasını ve bu suyun kontrolsüz olarak çevre tarlalara, kanallara pompalanmasını dile getirmiş, İzmir Valiliği’ne ve Çevre Orman İl Müdürlüğü’ne başvurarak bu olayın kontrolünü, çevre tarlalara zarar verilip verilmediğinin araştırılmasını istedi. İşte bu başvurular, Koza Altın İşletmesi’nin öfkesine neden olarak arkadaşlarımıza, kendi kontrollerindeki Bugün Gazetesi aracılığıyla saldırılar başlattı.

Demokratik bir ülkede, son derece doğal karşılanması gereken bu başvuru, Koza Altın İşletmesi’ni neden öfkelendirmiştir. Eğer herhangi bir yanlışları yoksa neden bu kadar sert tepki göstermektedirler.

Çevre ve Orman İl Müdürlüğü ise yaptığımız başvurudaki isteklerimiz yerine, yaptığımız başvuruda kesinlikle sözünü etmediğimiz halde her nedense sadece atık barajında yıkılma veya patlama olmadığı raporunu hazırlamıştır.

EGEÇEP, Arkadaşlarımız Arif Ali Cangı ile Senih Özay’ın, mücadelelerinde yalnız olmadıklarını, tüm bileşenleri ile arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Çevre ve yaşam mücadelesi, bireylerin değil EGEÇEP ve bileşenlerinin ortak mücadelesidir ve birimize yapılan saldırının, hepimize yapılmış olduğunu ilan ederiz.

EGEÇEP YÜRÜTME KURULU ADINA
Erhan İÇÖZ

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0