Baþbakan Yýldýrým: Þu ana kadar asker kaybýmýz yoktur

22 Ocak 2018 20:27  

 

Baþbakan Yýldýrým: Þu ana kadar asker kaybýmýz yoktur

Baþbakan Binali Yýldýrým, CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðlu ile bir araya geldi. Ýki isim, Afrin'de yürütülen Zeytin Dalý harekatýný ele aldý. Gerçekleþen görüþme sonrasý Baþbakan Binali Yýldýrým, Þu ana kadar asker kaybýmýz yoktur.'' dedi. Kýlýçdaroðlu da, "Zeytin Dalý Operasyonu kaçýnýlmaz olarak Türkiye'nin gündemine gelmiþtir. En büyük arzumuz, kimsenin burnu kanamadan ülkemize dönmeleridir" diye konuþtu.

Baþbakan Binali Yýldýrým, Çankaya Köþkü'nde CHP Genel Baþkaný Kemal Kýlýçdaroðluile bir araya geldi. Basýna kapalý gerçekleþen ve gündemin Afrin olduðu görüþme sonrasý iki isim kameralarýn karþýsýna geçti.

Baþbakan Yýldýrým, konuþmasýnda, "Türkiye, 20 Ocak itibarýyla Suriye'nin Afrin bölgesine orada uzun süreden beri konuþlanmýþ terör örgütü elemanlarýný, terör faaliyetlerini yok etmek amacýyla bir harekat baþlatmýþtýr. Harekatýn adý 'Zeytin Dalý'. Bu az çok anlamlý, çünkü Afrin zeytiniyle meþhur bir bölge. Burada Afrin'e yapýlan harekat bir barýþ harekatýdýr. Afrin'de yaþayan Arap, Türkmen, Kürt ve diðer etnik gruplara sahip yerel halkýn PKK, DEAÞ terörünün baskýsýndan kurtarýlmasý, onlarýn özgürlüðüne kavuþturulmasý, yerlerinden, yurtlarýndan edilmesinin önüne geçilmesi. Burada Sayýn Genel Baþkanýn da belirttiði gibi, Hassasiyetlerimiz var, hassasiyetlerimiz nedir? Suriye'nin toprak bütünlüðünün korunmasý ve bölgede terör örgütlerinin baský, zulüm yaparak halký yýldýrmalarýnýn önüne geçilmesi, bütün bunu yaparken de tabii ki sivillerin zarar görmemesi. Bu çerçevede baþlatýlan harekat baþarýyla devam ediyor. Bugün üçüncü günündeyiz. Ýlk iki gününde yapýlan çalýþmalarda doðrusu 100'ün üzerinde muharip uçakla belirlenen 170'ten fazla hedef imha edilmiþ ve uçaklarýmýz görevini tamamlayarak yerlerine dönmüþtür. 21 Ocak itibarýyla da kara harekatý baþlamýþ bulunmaktadýr. Þu ana kadar herhangi bir asker kaybýmýz yoktur, ancak Kilis'te konuþlu askerlerimize taciz saldýrýlarý olmuþ ve bir askerimiz hafif þekilde yaralanmýþtýr" ifadelerini kullandý.

Yýldýrým, açýklamasýný þöyle sürdürdü:

"Dün akþam 22.00 sýralarýnda icra edilen hava harekatý ile daha önce Reyhanlý ve Kilis'e roket gönderen Afrin'deki nokta bombalanmýþ ve etkisiz hale getirilmiþtir, Ancak, bugün geçtiðimiz yakýn süre içerisinde Kýrýkhan'a yine bir füze gönderilmiþ ve bir TEDAÞ görevlisi þehit olmuþtur. Bu konuyla ilgili de gerekli çalýþmalar sürdürülmektedir. Burada bir þeyi memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu harekata milletimiz tam anlamýyla destek vermektedir. 80 milyon tek yürek halinde kahraman Mehmetçiðimizin baþarýsý için desteðini, duasýný sürdürmektedir. Ayný zamanda siyasi partilerimiz, baþta anamuhalefet Partisi ve deðerli Genel Baþkaný olmak üzere MHP de bu harekata tam destek vermektedir. Harekatýn karþýsýnda cýlýz bazý çatlak sesler çýkmakla beraber herhangi kayda deðer yurt çapýnda toplumsal olay meydana gelmemiþtir. Gerek sosyal medyadan gerek geleneksel medyadan yapýlan bazý açýklamalar yasalara aykýrý, bölücülüðü ve isyana çaðýran halký açýklamalarýn muhataplarý hakkýnda da gerekli soruþturmalar yapýlmaktadýr. Ýnþallah kýsa süre içerisinde bu hareketa tamamlayýp hem Afrin'de yaþayan insanlarýn huzura kavuþmasý hem de ülkemize, sýnýrlarýmýza, Hatay'da Kilis'te civarda bulunan köylerimize, ilçelerimize yapýlan saldýrýlarýn ve tehditlerin tamamen ortadan kaldýrýlmasý saðlanmýþ olacaktýr. Bir kez daha CHP Genel Baþkanýna teþekkür ediyorum, verdikleri destekten dolayý, milletim ve hükümetim adýna þükranlarýmý sunuyorum."

KILIÇDAROÐLU: "TÜRKÝYE'NÝN SINIR GÜVENLÝÐÝ ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLÝDÝR"

CHP Genel Baþkaný Kýlýçdaroðlu, son derece verimli bir toplantý gerçekleþtirdiklerini belirterek, "Sayýn Baþbakan bizlere bilgi verdiler. Türkiye'nin sýnýr güvenliði çok ama çok önemlidir. Bulunduðumuz coðrafya sýnýr güvenliðine önem vermemiz gerektiðini zorunlu kýlýyor. Bu baðlamda, Zeytin Dalý Operasyonu kaçýnýlmaz olarak Türkiye'nin gündemine gelmiþtir. En büyük arzumuz, kimsenin burnu kanamadan ülkemize dönmeleridir. Suriye'nin toprak bütünlüðü de çok önemli, dolayýsýyla askerlerimiz görev yaparken terör ve terör örgütünü cezalandýrýrken öte yandan Suriye'nin toprak bütünlüðüne de aslýnda katký yapýyorlar. Bu baðlamda biz, kahraman ordumuzun görevini baþarýyla yerine getirmesini arzuluyoruz, istiyoruz. Allah onlara yardýmcý olsun, en büyük dileðimiz bu" ifadelerini kullandý.

karar.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 23 Ocak 2018 19:39

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0