Başbakan açıkladı: 31 ölü, 9 kayıp

09 Eylül 2009 22:19  

 

Başbakan açıkladı: 31 ölü, 9 kayıp

Başbakan Erdoğan, ''İstanbulumuz'da Silivri, Çatalca ve merkez dahil olmak üzere 26 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanında Tekirdağ'da 5 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda 9 tane de kayıbımız var'' dedi. 

İSTANBUL - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'ne gelişinde açıklama yaptı.

Trakya bölgesi ve İstanbul'da dün ve bugün meydana gelen yoğun yağışlar sebebiyle izahı adeta mümkün olmayan büyük felaketlerle karşı karşıya kalındığını ifade eden Başbakan Erdoğan, ''Bu felaketlerin şöyle bir izahını isteyip araştırdığınız zaman; bu olsa olsa '100 yılda bir olur ya da daha uzun süreci kapsayan felaketlerdir' diye tanımlanır'' diye konuştu.

Erdoğan, son 10 yıllara bakıldığında İstanbul'da en fazla yağışın metre kareye 64 kilogramı bulduğunu, bunlardan birinin de kendi belediye başkanlığı dönemine rastladığını belirtti. 

Şimdiki durumun ''vahim'' olduğunu ifade eden Erdoğan, 185 ile 225 kilogram arasında bir yağış rakamının söz konusu olduğunu dile getirdi.

Bunun bambaşka bir afet olduğunu söyleyen Erdoğan, ''Bu olayın neticesinde malum üç gündür süren bu yağışlarla İstanbulumuz'da Silivri, Çatalca ve Merkez dahil olmak üzere 26 vatandaşımızı kaybettik. Bunun yanında Tekirdağ'da 5 vatandaşımızı kaybettik. Şu anda 9 tane de kayıbımız var. Ölenlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyoruz'' şeklinde konuştu.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0