Bankalar Birliği Başkanı: Yapılandırma normal uygulama

09 Nisan 2018 13:23  

 

Bankalar Birliği Başkanı: Yapılandırma normal uygulama

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, kredi yapılandırmasının normal bir uygulama olduğunu söyledi. Önemli olanın yapılandırma isteyen şirketlerin güçlü teminat yapılarının, güçlü üretim değerlerinin olması olduğunu belirten Aydın, "Bu süreçler dün de yönetildi, bugün de, yarın da yönetilecek" dedi.

Dünya gazetesinden Hakan Güldağ'a konuşan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın, son günlerde gündemde olan, kredilerin yeniden yapılandırılmasının iş hayatında normal bir uygulama olduğunu belirtti.

Aydın, “Yapılandırma ne ayıp, ne de suç! Ne banka hakkından vazgeçiyor, ne de şirketler. Önemli olan yapılandırma isteyen şirketlerin güçlü teminat yapılarının, güçlü üretim değerlerinin ve ödeme niyetlerinin olmasıdır. Bütün bunlar açık, şeffaf, ilgili otoritelerin bilgisi dahilinde ve yakından izlediği konular" değerlendirmesini yaptı.

“HER YAPILANDIRILAN KREDİ SORUNLU DEMEK DEĞİL”

Yeniden yapılandırmanın dünyada da sıkça kullanılan bir uygulama olduğunu vurgulayan Aydın şöyle devam etti: “Her yapılandırılan kredi sorunlu demek değil. Vade uyumsuzlukları yaşanabiliyor. Nakit akışında ortaya çıkan dalgalanmalar da masaya oturmak için bir neden. Ekonomi dinamik bir süreç. İş dünyasında koşullar değişebiliyor. Değişen koşulları dikkate almak, buna göre gerekliyse revizyona gitmektir doğru olan. Revizyon gerektiğinde her zaman bir araya gelip şartları tekrar değerlendirdik."

Bankalar Birliği Başkanı ile röportajı yapan gazeteci Hakan Güldağ, bankaların en üst düzeydeki temsilcilerinin ağzından, yapılandırmanın normal olduğunu ve üzerlerine düşeni yapacaklarını açıkladıklarını söyledi.

“DÜN DE YÖNETİLDİ, YARIN DA YÖNETİLECEK”

Hüseyin Aydın, "Şirketlerin likiditelerinde çok farklı nedenlerle sıkışmalar olabilir. İçeriden ya da dışarıdan pek çok gelişme etkide bulunabilir. Dün de oldu, bugün de oldu, yarın da olacak. Ama dün de yönetildi, bugün de, yarın da yönetilecek" diye konuştu.

“YAPILANDIRMA SORUN YARATMAYACAK”

Bankalar Birliği Başkanı Aydın, kredilerin yeniden yapılandırılmasının sorun yaratmayacağını kaydetti.

Aydın herhangi bir sektörde özel bir sıkıntı görmediğini de vurguladı.

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2018 18:38

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0