Balyoz'da paşalara tutuklama çıktı

12 Şubat 2011 10:45  

 

Balyoz'da paşalara tutuklama çıktı

'Balyoz Planı' davasında, emekli orgeneraller Fırtına, Örnek ve Alan'ın da aralarında bulunduğu 133 sanık hakkında tutuklama kararı çıktı.

İSTANBUL - Balyoz darbe planı davasında aralarında emekli generaller Çetin Doğan, İbrahim Fırtına ve Özden Örnek'in de bulunduğu 162 sanık hakkında tutuklama kararı çıktı.

Mahkeme heyeti duruşma salonunda bulunan Özden Örnek, İbrahim Fırtına, Engin Alan ve Süha Tanyeri’nin de bulunduğu 133 sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Duruşma salonunda bulunmayan Çetin Doğan ve Ergün Saygun'un da aralarında bulunduğu 29 sanığın hakkında ise yakalama kararı verildi.

Silivri Cezaevi'nde görülen Balyoz davasının 13. duruşmasında 162 sanık için tutuklama kararı çıktı.

Savcı, 180 sanığın tutuklanmasını talep ederken, gerekçe olarak da Gölcük Donanma Komutanlığı’ndaki aramalardan dosyaya dahil edilen 43 klasördeki belgelerle ilgili delil durumu, kaçma ve delilleri karartma şüphesini gösterdi.

'SALONDAN AYRILMAYIN'
Bunun üzerine mahkeme başkanı tamamı tutuksuz yargılanan sanıkların duruşma salonundan ayrılmaması uyarısında bulundu.

Mahkeme, duruşma salonunda aralarında Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Özden Örnek, Eski Hava Kuvvetleri Komutan Emekli Orgeneral İbrahim Fırtına ve emekli Tuğgeneral Süha Tanyeri’nin de bulunduğu 133 sanığın tutuklanmasına karar verdi.

Duruşmaya katılmayan, aralarında emekli Orgeneral Çetin Doğan ve emekli Orgeneral Ergin Saygun'un da bulunduğu 29 sanık hakkında ise yakalama kararı çıkartıldı.

Başka davadan tutuklu bulunan ve duruşmada olmayan Albay Dursun Çiçek'in yüzüne okunması kararlaştırıldı.

HARBİYE MARŞI'NI OKUDULAR
Kararın açıklanmasının ardından, mahkeme salonunda bulunan sanıklar bir ağızdan Harbiye Marşı’nı okudular. Bazı sanık yakınları ise karar üzerine fenalaştı.

Karara göre, muvazzaf askerler tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne sevk edilirken, emekli askerler ise Metris Cezaevi’nde karantinaya alınmalarının ardından pazartesi günü Silivri Cezaevi’ne gönderilecek.


ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0