TEKALİF-İ MİLLİYE KARARLARI

07 Nisan 2020 22:07 / 2004 kez okundu!

 

 

"Bu ülkeyi, insanlarını, değerlerini bilmediklerini her laflarıyla her eylemleriyle vuruyorlar dışarıya. O yüzden de milletin yararına bir laf ettiklerini düşünürken dahi millete hakaret ettiklerini göremiyorlar. Dayanışma için verilen paranın "borç" kabilinden verilmesi gerektiği bu milletin gönlü bol insanlarının asla akıllarına getirmeyeceğini bilmiyorlar."

 

****

 

TEKALİF-İ MİLLİYE KARARLARI

 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şu musibet günlerinin yükünü paylaşmak ve destek vermek yerine Tekalif-i Milliye Kararlarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kastederek 'tarihi bilmiyorlar. Bilseler Atatürk'ün Tekalif-i Milliye Kararları ile istediklerini sonradan tek tek ödediğini bilirlerdi' diye eleştirdi.

Kılıçdaroğlu bu sözü edişine bir anlam veremedim. Klasik muhaliflik reaksiyonu deyip, üzüldüm de... Fakat sonra düşündüm ve bu sözle derdinin ne bize tarihi öğretmek olduğunu ne de milleti düşünüp yaptığı yardımı feraha çıktığında devletin minnet duygusuyla geri ödemesinin gerekliliğini vurgulamak için etttiğine kanaat getirdim. Bence Kılıçdaroğlu, böyle bir şeyi hatırlattı çünkü hani olur da utanma pazarına gelir bir yardım yaparlarsa verilen paranın bir "borç" gibi değerlendirilip (mümkünse kayıt altına alınıp), bir zaman sonra tıpkı Atatürk'ün yaptığı gibi bu paraların da Erdoğan tarafından geri ödenmesi gerektiği fikrini düşürmeye çalıştı milletin aklına. 

Fakat unuttuğu şey oraya karınca kararınca gönlünden ne koptuysa veren insanların aklından o paraların bir zaman sonra geri ödenmesi gerektiğine dair hiçbir şey geçmedi. Öyle ya Allah için hangi insan, kendisi, çoluğu çocuğu için onca şeyi yapan devleti ve milleti için böyle sıkıntılı bir zamanda verdiği çam sakızı ayarındakinin ardına düşer ki?

Bu ülkeyi, insanlarını, değerlerini bilmediklerini her laflarıyla her eylemleriyle vuruyorlar dışarıya. O yüzden de milletin yararına bir laf ettiklerini düşünürken dahi millete hakaret ettiklerini göremiyorlar. Dayanışma için verilen paranın "borç" kabilinden verilmesi gerektiği bu milletin gönlü bol insanlarının asla akıllarına getirmeyeceğini bilmiyorlar.

Keşke mümkün olsa da devletin milletin dayanışma duygusunu güçlendirmek, yalnız olunmadığı hissini gönüllere yerleştirmek için düzenlediği şu yardıma böyle bir mantıkla yaklaşanlardan tek kuruş o sandığa girmese. Keşke hamuduyla götürdüğü ülkesinin bir kampanyasına 'Zırnık yok' diyebilecek kadar yoldan çıkanların tek kuruşu dahi kabul edilmese. Çünkü zihniyeti böyle olanların vereceği her kuruş, dayanışma ruhunu güçlendirmez, aksine kirletir. 

O yüzden keşke onların çok kıymetli paraları ceplerinde kalsa, hiç alınmasa... Nasılsa Rabbim, herkesin hangi niyetle neyi isteyip neyi yaptığını bilip, ona göre ilahi adaletini işletecek... 

Berat Kandilimiz mübarek olsun...

#BizBizeYeteriz Türkiyem
#DevletimizYanimizda

 

Baki MURAT

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.