TARÝHÝME DÜÞTÜÐÜM NOTLARDAN...

23 Kasým 2018 14:38 / 1243 kez okundu!

 

 

Devrimciliði, ilericiliði, aydýn olmayý kimseye býrakmayanlara acýklý notlar...

 

****

 

TARÝHÝME DÜÞTÜÐÜM NOTLARDAN

 

“Saðcý bir gelenekten gelen birinden duyduklarýmýz bize sol adýna acý mý vermeli yoksa 'Kim derse desin sonunda bunlar da konuþuldu' deyip bu hüzünlü sevincin tadý mý çýkarýlmalý?
 
Tabii ki her insaným diyenin canýný yakan bir adaletsizliðin, resmi olarak 70 küsur yýl sonra tanýnmasýndan dolayý her vicdan sahibi sevinç ve onur duymalý Erdoðan'ýn söylediklerinden. 

Bu ülkede solculuðu, sosyalistliði, ilericiliði, demokratlýðý, devrimciliði kimseye býrakmayan ama bu türden çýkýþlara dahi hiç sýkýlmadan etmediði laf býrakmayan muhteremler! 

Sizler madem sevincimizi paylaþmayacaksýnýz, o zaman susun ve biraz da olsa utanýn... 

Her ne kadar geçmiþte yapýlmýþ bir katliama dair devlet adýna ilk özrü dilemek Erdoðan'a nasip oldu diye karalar baðlamýþ olsanýz da. 

Oysa bugün Erdoðan'ýn ettiði laflar, her rezillikte sadece ezileni, katledeni, öldüreni, asýlaný, kesileni, yerinden yurdundan sürüleni suçlayan ve burnundan kýl aldýrmayan despotik bir devlet geleneði gözönüne alýndýðýnda tek kelimeyle bir DEVRÝMDÝR... Hani þu sizin “Tek Yol” olarak gördüðünüzden...

Evet, bu açýklamalar bu ülkenin bütün yoksul halklarý adýna, onlarýn daha iyi bir ülke adýna hayatlarýný kaybeden, hapislerde çürüyen çocuklarý adýna bir devrimdir ve bu ülkenin zülum gören her caný açýsýndan deðer biçilemeyecek kadar önemli kazanýlmýþ bir haktýr. 

Evet, siz yaman devrimciliði, ilericiliði, aydýn olmayý, demokratlýðý, çaðdaþlýðý kimseye býrakmayanlar! 

Varýn bir ülkenin meclisinden dünyaya yayýlan þu doðru laflarý bu ülkenin ezilen, hor görülen insanlarýnýn hanesine kar olarak yazmayýn; ýsrarla ve inatla o sözlere ve  o sözleri edene saldýrýn, küçümseyin, çamur atýn, altýnda kötü niyet arayýn. 

Ýtiraf edeyim, sizleri bilen hiç kimse baþka bir tavýr beklemezdi sizden. Çünkü yapmayý en iyi bildiðiniz þey, tüm halkçýlýk tafralarýnýza karþýn vakti zamaný geldiðinde gidip zorbanýn ve despotizmin gölgesine sýðýnmanýzdýr genellikle. 

Hayat yeterince gösterdi bu ülkenin sýradan insanlarýna size ihtiyaç duyulduðunda gösterdiðiniz bu türden sahteliklerinizi.
 
Ýlericilikmiþ, demokratlýkmýþ, devrimcilikmiþ... 

Peh! Peh...
 
Tuzlayalým da kokmayýn... “

(23 Kasým 2011)

 

Baki MURAT

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.