Bakan açıkladı: 86 kişi öldü, 186 kişi yaralı

14 Ekim 2015 17:30  

 

Bakan açıkladı: 86 kişi öldü, 186 kişi yaralı

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Ankara’daki barış mitingine bombalı saldırıda 86 kişinin hayatını kaybettiğini, 186 kişinin yaralandığını açıkladı. İçişleri Bakanı güvenlik zafiyeti olmadığını söyledi.

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Adalet Bakanı Kenan İpek Ankara’daki barış mitingine yapılan bombalı saldırıyla ilgili ortak açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, saldırıda 62’si olay yerinde, 24’ü hastanelerde olmak üzere 86 kişinin hayatını kaybettiğini, 28’i ağır 186 kişinin yaralandığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Altınok, bombaların üçer saniye arayla patladığını açıkladı, olay yerinde başka patlayıcı bulunmadığını söyledi. İpek, bir gazetecinin failin canlı bomba mı olduğu yönündeki sorusuna, “ellerinde bilgilerin olduğunu ancak şu aşamada kamuoyuyla paylaşamayacağını” belirtti.

Altınok şunları şöyledi:

“Ankara Valiliğimize miting için başvuru yapılmış, uygun görülmüştür. Miting saatinde Suhhiye’ye geçmek için toplamma meydana gelmiştir. Güvenlik görevlileri önlemlerini almıştı. Gerekli arama işlemleri yapılacaktı.”

“Başbakanımız da kısa bir süre sonra gerekli açıklamaları yapacaktır. Çalışmalarımız devam ediyor. Saldırının gerekçelerini nasıl yapıldığını araştırıyoruz. Zaman içerişinde bilgiler netleştikçe paylaşacağız.”

İstifa edecek misiniz?

 

Altınok bir gazetecinin istifa etmeyi düşünüp düşünmediği sorusuna da “gerekli önlemleri almış olduklarını, güvenlik zafiyeti olmadığını” söyleyerek yanıtladı.

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu da şu açıklamayı yaptı:

“Sağlık Bakanlığı olarak bize çağrının geldiği 10.04’ten itibaren 10.08’de hareket edilmiş ve 11.00 itibariyle olay yerinde 21 ambulansımız vakalar ulaşmıştır. Olay anında da miting dolayısıyla 4 ambulansımız görevliydi. Olay yerinde olağanüstü bir panik olması ve kalabalık cenazelerin çoğalmasına ve yaralıların ulaşmasına engel olmuştur.”

“Olayda 86 kişi hayatını kaybetti. 186 hastamız tedavi görüyor. 5 bin ünite kanımız hastanelerde hazır. 3 bin üniteyi de hazır bulundurmaktayız.”

184 yaralılarla ilgili bilgi verecek

 

Bakan Müezzinoğlu, yaralılarla ilgili 184’ün aranarak bilgi alınabileceğini açıkladı.

Adalet Bakanı İpek de şöyle konuştu:

“Adli boyutu ile ilgili savcılığımız çalışmaya başladı. 16 Cumhuriyet savcımız olay yerinde gerekse adli tıpta çalışma yürütüyorlar. Son bilgiye göre yaklaşık 1 saatlik çalışma kaldı olay yeriyle ilgili. Şundan herkes emin olsun çok titiz çalışmalarımız devam ediyor. Olayın arkasında olanlar aydınlatılacak.” 

Bianet, 10.10.2015

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0