Aziz Yıldırım gözaltında

03 Temmuz 2011 22:23  

 

Aziz Yıldırım gözaltında

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım başta olmak üzere kulüp başkanı, yönetici, teknik direktör, futbolcu ve menajerlerden oluşan toplam 49 kişi 'şike soruşturması'ndan gözaltına alındı. Gözaltılara ilişkin gerekçeler ortaya çıktı: Organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak...

İSTANBUL - Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekipler, 'futbolda şike soruşturması' kapsamında İstanbul ve Antalya başta olmak üzere 12 ilde operasyon başlattı.

Sabah saatlerinde başlatılan operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında en dikkat çeken isim, evinde de arama yapılan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım oldu. Kulüp başkanı, yönetici, teknik direktör, futbolcu ve menajerlerden oluşan gözaltınların sayısı 49 oldu.

"Organize suç örgütü oluşturmak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilemek" iddiasıyla başlatılan soruşturmayla ilgili bilgiler, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri tarafından akşam saatlerinde açıklandı.

Soruşturmanın, Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in, ''Organize suç örgütü oluşturarak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilediği'' gerekçesiyle o dönemde Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı olan İstanbul Başsavcı Vekili Zekeriya Öz tarafından başlatıldığı bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yetkilileri, bir ihbar üzerine Giresunspor eski başkanı Olgun Peker'in, ''organize suç örgütü oluşturarak, maçların skorlarını baskı ve tehdit ile etkilediği'' gerekçesiyle 2010 yılının Aralık ayında soruşturma başlatıldığını bildirdiler.

Soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün, İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği görevine terfi ettirilmesinin ardından soruşturma dosyasının Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk'e verildiğini kaydeden yetkililer, suç örgütüne yönelik çalışmalarda, bazı kulüp başkanları ile yöneticilerinin görüşmelerinin de teknik takiple tespit edildiğinin belirlendiğini ifade ettiler.

Fenerbahçe dışında, Karabük, Beşiktaş, Altay, Gençlerbirliği'nin geçen sezona yönelik maçlarının incelendiğini kaydeden Başsavcılık yetkilileri, Nijeryalı futbolcu Emmanuel Emenike'ye ilişkin teknik takip sonucu kayıtların bulunduğunu belirttiler.

YILDIRIM'DAN İLK HABER
Aziz Yıldırım'ın avukatı Rezzan Epözdemir, başkan Yıldırım'ın durumdan hoşnutsuz olduğunu, kendisi ve arkadaşlarıyla ilgili hiçbir şüphesinin olmadığını söyledi.

Epözdemir, İstanbul Emniyet Müdürlüğünde Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Çok geniş kapsamlı bir soruşturma yapıldığını belirten Epözdemir, “Gizlilik nedeniyle bilgi vermem mümkün değil. Şike ve teşvik adı altında bir soruşturma. Dosyada gizlilik kararı olduğu için biz de bilgi sahibi değiliz” dedi.

"SİYASİ İÇERİKLİ KİTAP İSTEDİ"
Aziz Yıldırım'ın sağlık durumunun iyi olduğunu anlatan Epözdemir, “Bir takım ricaları oldu. Şeker hastası olduğu için ilaçlarını temin etmemizi rica etti. Kitap, gömlek, tişört istedi. Ne tür bir kitap istediğini sorduğumda da siyasi içerikli kitap getirmemi söyledi” diye konuştu.

Avukat Epözdemir, aynı zamanda gözaltına alınan Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu'nun da avukatı olduğunu ve Mosturoğlu ile de görüştüğünü, 3 yönetici ve kulüp mali işler müdürü Tamer Yelkovan'ın gözaltında olduğunu belirtti.

'HİÇBİR ŞÜPHESİ YOK'
Başkan Yıldırım'ın durumdan hoşnutsuz olduğunu kaydeden Epözdemir, “Üzülmüş. Kendisiyle ve arkadaşlarıyla ilgili hiçbir şüphesi yok. 'Böyle bir şey mümkün olamaz. 'Bu durumdan rahatsızım' diyor. Sayın başkan şeker hastası ve ilaç kullandığı için ara öğünleri almak zorunda. Nezarethanede tutuluyor” ifadelerini kullandı.

Epözdemir, isnat edilen suçlamaların ne olduğunu bilmediklerini belirterek, “Ek gözaltı talebi olabilir. Eğer ek gözaltı talebi olursa gözaltı süresi 4 güne uzayabilir. Gözaltında 40'a yakın şüpheli var” dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü ana binası, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda arama başlatıldığı bildirildi. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü ekiplerinin, stadın çevresinde geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü. Demir kapılar kilitlenirken, kulüp binasında da arama çalışmaları sürüyor.

SORUŞTURMA NEDENİ
Aziz Yıldırım da dahil olmak üzere 40'a yakın kişinin "Organize suç örgütü kurmak, şike ve teşvik primi dağıtmak" suçlamasıyla karşı karşıya kaldığı öğrenildi.

GÖZALTINA ALINAN İSİMLER
Aziz Yıldırım dışında, Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker, Eskişehirspor antrenörü Bülent Uygun, Fenerbahçe Spor Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Fenerbahçe Kulübü Yöneticisi İlhan Ekşioğlu, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut ile futbolcular Serkan Çalık, Serdar Kulbilge, Sezer Öztürk, Mehmet Yıldız ve Ümit Karan'ın da aralarında bulunduğu 40'a yakın kişi gözaltına alınarak Vatan Caddesi'ndeki emniyete getirildi.

Gözaltına alınanlar arasında Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni de bulunuyor.

'BEN DE BİLMİYORUM'
Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra, sorular üzerine, ''Ben de bilmiyorum, gidince göreceğiz'' dedi.

'TAMAMEN KİŞİSELDİR'
Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, ''Gözaltıların takımımızla ilgisi yoktur, tamamen kişiseldir'' dedi.

'GİRESUNSPOR'UN ADI ŞAİBEYE KARIŞMAMIŞTIR'
Giresunspor'un basın sözcüsü Fatih Sandal, ''Giresunspor Kulübü'nün adı şu ana kadar gerek eski gerek yeni yöneticileri ile herhangi bir şaibeye karışmamıştır'' dedi.

TRABZONSPOR VE BEŞİKTAŞ KULÜPLERİNDE DE ARAMA
şike soruşturması kapsamında Türkiye Futbol Federasyonu, Trabzonspor ve Beşiktaş kulüplerinde de arama yapıldığı belirtiliyor.

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINANLAR
İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınan 6 kişyiden 5'inin kimlikleri belli oldu. Bu kişilerin Adanaspor Teknik Direktörü Levent Eriş, yardımcısı Serdar Berkin, Altay Kulübü Genel Müdürü Erman Ertaş, Fenerbahçeli futbolcu Emre'nin kuzeni Volkan Bahçekapılı ve Tarık Özartan olduğu belirtildi.

İNCELEME YAPILAN MAÇLAR
Soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.

30. hafta oynanan Eskişehirspor-Trabzonspor maçı için teşvik incelemesi yapılıyor. 34. haftada oynanan Sivasspor-Fenerbahçe maçı için şike incelemesi yapılıyor.

ntvmsnbc.com

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0