Gazze'de yaşananlara sessiz kalanlar! (Bayramınız nasıl geçti?)

09 Ağustos 2014 17:12 / 1000 kez okundu!

 

 

Bayramlıkları üzerlerine kefen olan çocuklar, üzerlerine bomba yağan okullar, hastaneler ve buralarda yanarak ölen insanları görüp de sesini çıkarmayan vicdanı sağırlaşmış olanlaradır sözüm.

“İsrail’in yaptığı yanlış ama Bu Tayyip de çok oldu canım!”

“Gazze için destek olanlar, Türkmenleri niye görmüyorlar?”

“Ama bu Hamas da hiç rahat durmuyor ki! “

“İsrail haksız ama bu Erdoğan yok mu, her şeyin sorumlusu o dur.”

“Tamam Filistin halkına yazık fakat, AKP nin yanlış dış politikalarına ne demeli?”

Türünden mahcup, utangaç ama sinsi; “ama, fakat, lakin” gibi sözcüklerle başlayıp, neredeyse İsrail’in yaptığı alçakça saldırıları meşrulaştırmaya çalışanlaradır sitemim.

Bir insanlık ayıbının üzerinden AK Parti karşıtlığına uzanan bir akıl tutulması yaşayanlaradır eleştirim.

Erdoğan da, Davutoğlu da, tümüyle AK Parti iktidarı da yanlış politika izlemiş olsalar , İsrail ve onun baş destekçisi ABD yönetimi ve Avrupalı işbirlikçileri, bu ittifaktan beslenen İslam ülkeleri dururken, AK Parti karşıtlığı üzerinden giderek Gazze de yaşanan bu insanlık dramına sessiz kalmak, bayram günü bu acı üzerinden siyasi istismara yeltenmek, nasıl bir vicdandır?

Medyada izliyor, resimlerini görüyoruz.

Kafası parçalanmış küçücük çocuklar, kucağında bebesinin cesediyle bombalardan kaçmaya çalışan zavallı kadınlar, çaresiz babalar, yakılan, yıkılan evler, yok edilmeye çalışılan bir kent, haritadan silinmek istenen bir devlet ve yok sayılan Filistin halkıyla dayanışma konusunda, kılını kıpırdatmayan siyasiler!...

Bütün bunlar yaşanırken, Gazze de yaşananlara karşı gösterilen tepkileri küçümseyen, itibarsızlaştırmaya çalışan vicdansızlar, meyhane köşelerinde Cumhurbaşkanının kim olacağını tartışıyorlar!

Elbette Irak ve Suriye deki Türkmen kardeşlerimize de gerekli yardım ve dayanışma gösterilmelidir. Kuşkusuz, Musul da rehin tutulan yurttaşlarımızın en kısa zamanda serbest kalmaları için her türlü girişim yapılmalıdır. Suriye den gelen göçmenler kayıt altına alınmalı ve her türlü yardım yapılmalıdır.

Ancak bunlar yapılmadı ya da eksik yapıldı diye; en fenası da “iktidarda AK parti var, o yüzden onun prim yapmasına neden olacak her şeye karşı çıkılmalı” gibi ilkel bir yaklaşım sergilemek,  mazlum halklara, savunmasız insanlara yapılan soykırımları görmezden gelmek, destekliyor gibi görünüp, anlamsız bahanelerin ardına sığınmak, tek kelimeyle savaşa ve katliamlara göz yummak; demektir.

Sizleri bilmem ama ben, bu duygularla yaşıyorum bayramı.

Yaşadığımız coğrafya bir ateş çemberine dönmüşken,

Irak ta doğal kaynakları paylaşmak adına mezhep kavgaları, etnik çatışmalarla ortalığı kan gölüne çevirmeye çalışan kan emiciler, din,dil,ırk ayrımı yapmadan halka zulmediyorlarsa,

Suriye de Baas yönetimi, kendi halkına karşı bir kirli savaşın tarafı oluyor, sivil insanlara saldırıyorsa,

Filistin toprakları üzerinde bir halk, kendi vatanında esir alınmaya çalışılıyor ve tüm dünya bunu ancak seyretmekle ve sözüm ona kınamakla yetiniyorsa,

Güney Amerika ülkelerinde insanlar Filistin halkıyla dayanışma gösterileri yapıyor iken, benim ülkemde insanlar, her geçen gün biraz daha kirlenen siyaset adına bu yaşanan katliamlara sessiz kalabiliyorsa,

Cumhurbaşkanı kim olacakmış bana ne!

Bölgemizi bir savaş alanına çevirmek isteyen silah baronlarının marifetiyle bebeler analarının karnında öldürülüyor, hamile kadınlar hedef gösteriliyorsa,

Bayram benim neyime!

Bayramlar, barış, kardeşlik içinde kutlanabiliyorsa anlamlıdır.

Bayramlarda küskünler barışabiliyor, insanlar sevgi ve hoşgörünün sınırlarını zorlayarak toplumsal dayanışma gösterebiliyorlarsa, ancak o zaman şeker tadında bayramlar yaşar, dostluklarımızı pekiştiririz.

Aksi halde, hemen yanı başımızda insanların evleri başlarına yıkılıyor, vatanlarını terk etmek zorunda kalıyor, masum insanlar korkunç silah ve bombalarla öldürülüyorsa, bayram bir başka buruk yaşanıyor.

Barış içinde bir arada yaşayabileceğimiz, eşit yurttaşlar olarak hak ve özgürlüklerimizi sınırsızca kullanabileceğimiz, çocukların öldürülmediği, insanların aç ve açıkta kalmadığı, sevgiyi, dostluğu gönlümüzce yaşayabileceğimiz bayramlar olması dileğiyle……………

Ülkesine ve insanlığa karşı sorumluluğu olan, barış ve demokrasiden yana herkesi bir kez daha mazlum halklarla dayanışmaya çağırıyorum.

 

Ayhan ONGUN

Gazeteci-Yazar

29.07.2014/BODRUM

 

Son Güncelleme Tarihi: 09 Ağustos 2014 22:02

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.