CHP merkez sağda mı kendine yer arıyor?

22 Ekim 2013 21:21 / 1210 kez okundu!

 


Bu konu kaç zamandır gündemimdeydi ama ancak şimdi yazma fırsatı oldu.

Daha doğrusu uzun zaman,”acaba ben mi yanlış değerlendiriyorum, milyonlarca insanın umudu olmuş bir partiye haksızlık mı ediyorum” diye susmayı tercih ettim.

Ne zaman ki, Parti içerisinde yenilikçi olarak bilinenlere karşı; ulusalcı kesimin mahalle baskısına Kılıçdaroğlu sahip çıkmadı, Gülseren Onanç’ı istifaya zorladı.

Parti yönetiminin dışında Süheyl Batum ve arkadaşlarının parti disiplinini hiçe sayarak basın açıklaması yapmasına göz yumdu.

Muharrem İnce’nin Sezgin Tanrıkulu ve arkadaşlarına, özellikle de güney doğu kökenlilere yönelik aşağılayıcı, dışlayıcı tavrına ses çıkarmadı.

Uşak Milletvekili hatunun bir genel başkan yardımcısını CIA ajanlığıyla itham etmesini içine sindirebildi.

Ve en sonunda Aydın Ayaydın gibi sicilli, merkez sağın en kadim adamını alıp kendine başdanışman yaptı!

Artık Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlığında bir CHP, siyaset yelpazesinin neresinde yer alır bilemem ama sosyal demokrat olmayacağı kesin.

Halk arasında yaygın bir deyiş vardır.

Klavuzu karga olanın……diye başlar, Aydın Ayaydın gibi bir danışmanı olanın da sosyal demokrat olamayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

Aydın Ayaydın’ı tanımayan var mıdır bilmem.

Bankalar Birliği Başkanlığı da dahil, kamu bankaları ve sigorta şirketlerinde yaptıkları ortada. Geçmişte DYP den aday olup seçilemeyen, sonra Anavatan Partisinden milletvekili seçilen Ayaydın son seçimlerde de Demirel kontenjanından CHP milletvekili seçildi.

Bodrum da evi olduğu için Bodrum da çok eğleşen sayın milletvekili, CHP İlçe binasının yerini bilir mi, emin değilim. Bir kez olsun parti binasına geldi mi? Onu da Sayın İlçe yöneticilerine sormak gerek.

İşte bu anlı şanlı başdanışman, geçmişte Sayın Baykal’ı getirdi Bodrum’a, partililerden kaçırdı.

Aynı Ayaydın, bu kez Sayın Kılıçdaroğlu’nu getirdi Bodrum’a ve yerel seçimlere yönelik hayli sorun yaşayan ilçe örgütüne getirmek şöyle dursun, aldı genel Başkanı, MHP li bir belediye başkanının olduğu Mumcular beldesine götürdü.

Oysa sayın Kılıçdaroğlu’nun ilçe binasına yapacağı bir ziyaret, CHP örgütüne müthiş bir moral olacak, partililerin motivasyonu artacak, belki de karamsar unsurlar bu ziyaretten olumlu etkileneceklerdi.

Son günlerde partide en popüler olan isimlere baktığınızda, Ayaydınlar’ın, Haberal’ların, Batum’ların, Ayman’ların, Dilek Akagün’lerin; yani partinin sağa dönük yüzlerinin el üstünde tutulması boşuna değilmiş.

İlginçtir, CHP içerisindeki sosyal demokratlardan da ses çıkmıyor.

Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyelerinden Dr. Necdet Bulut’un Trabzon da bir saldırıya uğrayıp yaralanmasının ardından Haberal’in başında olduğu ekibin ihmali sonucu öldüğü mahkeme tarafından da tescil edilmiş, bağırsakları dışarıda Bulut’a hangi akla hizmet süt içirildiği hala cevabı verilmemiş bir soru olarak duruyor.

ODTÜ öğrencisi devrimci genç Semih Erbek Hacettepe’de yattığı sırada mide kanaması geçirdiğinde aynı Haberal’in talimatıyla konserve şeftali yedirilerek ölümüne neden olunuyor.

CHP lilerin neredeyse kahraman ilan ettikleri Mehmet Haberal’in Hacettepe Üniversitesinde görev yaptığı dönemde sekreterinin Mehmet Ali Ağca’nın kız kardeşi olduğunu da mı bilmiyorlardı.

Bülent Ecevit’in tedavisi sırasında yine Mehmet Haberal ve ekibinin yanlış tedavi uyguladığı iddiaları ayyuka çıkmadı mı?

Gözaltına alındığı günden itibaren yalan, düzmece raporlarla hastanede kalan” duruşmaya bile gidemez, yolda ölür” denen Haberal, şimdilerde meclis merdivenlerini keklik gibi sekerek çıkıyor.

Süheyl Batum, neredeyse DP ye genel başkan olmuyor muydu?

12 Eylül paşalarının danışma meclisine atadığı Kamer Genç DYP den milletvekili olmadı mı?

Merkez sağın duayen siyasetçisi Süleyman Demirel’in referansıyla yaklaşık bir grup kuracak kadar sağcı CHP den milletvekili yapılmadı mı?

Ve bugün geldiğimiz noktada Ayaydın’ın başdanışmanlığında bir CHP sizce nereye gidiyor?

Bu gidişle elindeki tüm sosyal demokrat politikaları AK Partiye kaptıran CHP, siyasette eksikliği görülen merkez sağa talip gibi görünüyor



Ayhan ONGUN
Gazeteci-Yazar

22.10.2013/DİYARBAKIR


Son Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2013 21:40

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.