AÞK

16 Mayýs 2018 10:56 / 2125 kez okundu!

 

 

Yeni kuþak artýk edebiyata çok erken baþlýyor, okuma yazmayý öðrenmesiyle birlikte :) En son ve en genç yazarýmýzý takdim ederiz...

 

*****

 

AÞK

 

Herkesin bahsettiði bir duygudur aþk. Biliyorum ama yine de bu konuyu ele almak istedim. Aþký bilimsel olarak çikolata yediðiniz zamanki duyguya benzetiyorlar. Ben çikolata yediðim zaman rahatlýyorum. Çoðu kiþi mutlu olur ama ben rahatlýyorum. Ben birini görüp rahatladýðým zaman mý aþýk olacaðým? Hah. Buna gülerim. Belki de gülmem. O benim duygusal durumuma baðlý. Neyse konumuza geri dönelim. Ben çoðu kiþiyi görünce rahatlarým. En yakýn arkadaþýmý, defterimi alan kiþiyi, sýnav kaðýtlarýmýzý getiren öðretmeni... Liste uzar gider. Biliyorum, ruhsal bir rahatlama ve büyük ihtimalle karþý cinse karþý olan bir rahatlama.

Sürekli rahatlama yazýyorum. Siz de düþünün, çikolata yediðiniz zamanki duygunuzu benim rahatlamalarýmýn yerine koyup öyle okuyun. Devam edelim. Demek ki ben öyle ruhsal, kalpsel bir rahatlama hissetmediðime göre -aranýzda öyle kiþiler varsa- ben -ve siz- aþýk deðilim -deðilsiniz. Bilimseli geçip ruhsala bakarsanýz gazetelerde aþk doktorlarý oluyor, onlara gidin. Bu yazýyý okumaya devam etmeyin ama diðerleri okumaya devam etsin. Aþk -yine bilimsel olarak- sende olmayaný baþkasýnda bulmandýr.

Okuduðum bir kitapta kör bir erkek yürüyemeyen bir kýza aþýk olmuþtu. Birbirlerinin gözü, bacaðý olmuþlardý. Kitabýn sonunda ise beraber ölmüþlerdi. Tabii o yazarýn aþk yorumu, gerçeðini bilemem.

Neyse sizi kitaplarla sýkmayayým.

Daha demin de söylediðim gibi ben hiç aþýk olmadým ama olduðunu sananlar var ve aþýk olup olmadýðýný düþünenler de... Ýlk önce aþýk olduðunu sanan kýzlara sesleniyorum. Hey kýzlar, o çocuk çok yakýþýklý olabilir ama bu sizin ona aþýk olduðunuz anlamýna gelmez! Onu görünce heyecanlanýp kalp atýþlarýnýzýn hýzlandýðýný hissediyorsanýz iki seçenek var: birincisi ya onun giydiði þeyler  nedeniyle heyecanlanmýþsýnýzdýr; ki eðer açýk mavi giydiyse daha kötü çünkü açýk mavi giyen erkekler kýzlara daha çekici görünür... Ýkincisi ise ona güzel görünebilmek için giydiðiniz þey çok dar, boðazýnýzý sýkýyor, kan akýþýnýz zorlandýðý için kalbiniz hýzlý atýyor olabilir. Yani illa aþýksýnýz diyemeyiz.

Aþýk olmadýðýný söyleyene lafým þu; bilinçaltýnýz sizden altý saniye önce aþýk olduðunuzu anlar. Kýsa bir süre olabilir ama beyin kendi bilinçaltýna küser ve sizin aþýk olmadýðýnýzý düþündürür. Beyin bilinçaltýna trip atarken -bunlarýn yarýsý bilim yarýsý benim uydurmam- gözleriniz, mimikleriniz fýrsatý bulup beyne hissettirmeden sizi ele verir. Siz beyninize deðil kalbinize inanýrsanýz beynin elinden trip atmasýný saðlayan kozlarý alýrsýnýz.

Kýzlar için bu kadar. Erkekler içinse pek bir önerim yok maalesef. Benim aþk bilgim veya bilgisizliðim bu kadar. Okuduysanýz, teþekkürler.

 

Aybüke ÇAM

 

Son Güncelleme Tarihi: 16 Mayýs 2018 19:11

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.