Avrupa isyanında Trump'ın eli - Serdar Turgut

09 Aralık 2018 17:40  

 

Avrupa isyanında Trump'ın eli - Serdar Turgut

Başkan Trump’ın Beyaz Saray’daki eski baş stratejisti Steve Bannon ile yolları ayrıldığında hemen herkes ikisinin arasının bozuk olduğunu düşünüyordu.

Araları bozuk değildi, kavgalı da ayrılmadılar. Bu, kamuoyunun gözünü boyamak için oynanan bir oyundu sadece.

Steve Bannon, Trump’dan özel görev alarak anlaşmalı olarak ayrılmıştı o görevinden.

Yeni görevinde Trump’ın Amerika’da başlamış olduğu düzeni değiştirme, eski yapıları yıkma görevinin Avrupa ayağını gerçekleştirecek ve Trumpizmi global bir yeni düzen olarak yerleştirecekti.

 

BRÜKSEL'DEN BAŞLADI

Bannon, Amerika’da yaygınlaştırılan, aşırı sağa çok yakın duran, popülist hareketlerin Avrupa’daki benzerleri ile temasa geçip koordinasyonu sağlamakla görevliydi. Emrine para, özel uçak ve destekçi adamlar da verildi.

Bannon, Beyaz Saray’daki görevinden ayrıldıktan iki ay sonra Avrupa’ya hareket etti.

Steve Bannon

Steve Bannon

 

İlk hedefinde Brüksel vardı. Brüksel merkezli ‘The Movement' ve bunun lideriMischael Madrikamen’in Avrupa’nın diğer ülkelerindeki popülist aşırı sağcı hareketler ile bağlantıları çoktu. Bannon, Brüksel’de ilişkileri iyi kurduğu takdirde Avrupa’nın diğer ülkelerine yönelik de örgütlenme yollarını açacağını görmüştü.

Brüksel’de 2018’in eylül ayı içinde kurulan bağlantılar Bannon’a İtalya’daki Matteo Salvi’nin kurduğu göçmen karşıtı hareket ile bağlantılarının da yolunu açtı.

Paris’teki olaylar patlamadan önce Bannon ile Madrikamen’in kasım ayı içinde Brüksel’de stratejik plan toplantısı yaptığı da biliniyor.

 

BREITBART NEWS

Bannon bütün bu örgütlenme işlerini sahada yaparken olan bitenin ideolojik propagandasını onun başında olduğu Amerikan merkezli aşırı sağ 'Breitbart News’un Londra'daki ayağının başında bulunan Rahim Kasım yapıyordu.

Steve Bannon kendisine tahsis edilen özel jet uçağı ile Avrupa’da dolaşırken yanında devamlı bir koruma ordusu da bulunuyor; kardeşi Sean Bannon da yanından hiç ayrılmıyor.

Bannon, Trump’dan aldığı Avrupa’daki müesses nizamı çökertmek amacı için popülist partileri koordine etmeye başlamıştı. Bir tek Avusturya’nınFreedom Party’sinin Bannon ile ilişkiyi reddettiği ve onun bağımsız hareket etmekte ısrarlı olduğu biliniyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron gerekirse ABD’ye de karşı duracak bir Avrupa ordusuna ihtiyaç olduğunu söyledikten sonra Paris’teki gösterilerin patlaması pek o kadar da anlatıldığı gibi masum amaçlı tepki hareketi filan değil.

"Fransa’daki tüm protestoları Bannon örgütledi" tabii ki demiyorum ama onun da eli bir yönüyle Fransa’da. Avrupa Birliği Parlamentosu Başkanı işte bu yüzden"Go home Mr. Bannon" diye konuşmak ihtiyacını duydu.

Serdar Turgut/haberturk.com

07.12.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0