CORONA GÜNLERÝNDE SÖYLENMESÝ GEREKEN ÝKÝ ÞEY

02 Nisan 2020 16:41 / 1720 kez okundu!

 

 

"Hepimiz, kendimizin ve herkesin saðlýðýný korumak için azami dikkati göstermeli ve þu veya bu sebeple birbirimize düþmek yerine birbirimize destek olmalýyýz."

 

****

 

CORONA GÜNLERÝNDE SÖYLENMESÝ GEREKEN ÝKÝ ÞEY

 

Zor günlerden geçiyoruz. Bu zamanda söylenmesi gereken iki þey olduðunu düþünüyorum:


1. Her insanýn hayatý kýymetlidir. Dil, din, cinsiyet, yaþ, etnisite, ideoloji, siyasi görüþ ve statüsü ne olursa olsun her vatandaþýmýz deðerli. Hepimiz, kendimizin ve herkesin saðlýðýný korumak için azami dikkati göstermeli ve þu veya bu sebeple birbirimize düþmek yerine birbirimize destek olmalýyýz.


2. Koronavirüs salgýný maalesef canlar alacak ve her alanda toplumsal hayatýmýza zarar verecek. Ancak, insanlýðýn ve uygarlýðýn sonunu getirmeyecek. Her þeyi deðiþtirmesi de söz konusu olmayacak. Ýnsanlýk daha önce de büyük felaketler yaþadý, gelecekte de yaþayabilir. Hiç bir þey deðiþmeyecek demek ne kadar saçmaysa her þey deðiþecek demek de o kadar saçma. Nelerin ve ne kadar deðiþeceði zamanla görülecek. Her þeyin deðiþmesi için ise, insan tabiatýnýn, beþerî hayatýn tabiatýnýn ve insanýn içinde yaþadýðý eko-sistemin kökten deðiþmesi gerekir. Bunun vuku bulacaðýna dair bir iþaret yok. Ýnsanlýk salgýndan sonra da beka ve refah mücadelesi yolunda yürümeye devam edecek.

 

Atilla YAYLA

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.