Atık yemekler sokak hayvanı için toplanacak

18 Haziran 2010 10:50  

 

Atık yemekler sokak hayvanı için toplanacak

EGE Üniversitesi Fen Fakültesi öğrencisi Bahar Karakuş’un öncülük ettiği sokak hayvanlarına yiyecek toplama kampanyası çığ gibi büyüyor.

Ege Üniversitesi Fen Fakültesi personeli de sokak hayvanları için yiyecek toplayarak kampanyaya destek verecek. Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı Ege Üniversitesi’nde bir Atık Yemek Ünitesi oluşturarak yemekhanelerden artan yemeklerin Şopen Hayvan Barınağına gönderileceğini belirtti. Sokak hayvanları için örnek bir sosyal sorumluluk projesi başlatacaklarını belirten Dekan Prof. Dr. Nadide Kazancı, “Proje kapsamında en büyük hedefimiz kampus içinde bir atık toplama ünitesi kurmak olacak. Bu ünite sayesinde yemekhanelerdeki atık yemekler belli bir yerde toplanabilecek.

Toplumsal duyarlılık
Öğrenciler ve personel de sokak hayvanlarına verilmesi için evlerindeki atık yemekleri getirip buraya bırakabilecekler. Böylece hem hayvanlar doyacak, hem de yemek artıkları ziyan olmamış olacak” diye konuştu.

Fen Fakültesi öğrencilerinin topluma yararlı sosyal sorumluluk projelerinde yer almasından mutluluk duyduğu kaydeden Prof. Dr. Kazancı, “Fakülte olarak en önemli amaçlarımızdan biri toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler yetiştirmek. Bu türlü projelerde yer alan öğrencilerimiz topluma örnek oluyorlar” dedi.


Hürriyet Ege

17.06.2010

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0