İRONİDEN ANLAYAN NESLE İTHAFEN

28 Mart 2020 13:17 / 3069 kez okundu!

 


Aşir Güler, İzmir'de oturuyor. Ahşap oyma, işleme ustası. Kelimelerle arası da çok iyi. İnsan beyninin dolambaçlarına sızma ustalığını da yeni tanıyoruz. Sosyal medyada patlama yaratan bu yazısıyla ironiye aşina nesle seslenmiş, yanlış Küba hayranlarını epeyice "mağdur" etmiş. Aramıza hoş geldi :) 

 

 

****

 

İRONİDEN ANLAYAN NESLE İTHAFEN

 

Küba devlet başkanı;


22 milyon vatandaşının sosyal devletten faydalanmasını sağlıyor, 18 yaşından küçük bütün vatandaşlar istisnasız sigortalanmış; üniversiteye giden gençlerin tamamı sigortalı ve aylık maaşa bağlanmış, dul kadınlara maaş bağlamış, geliri düşük bütün vatandaşlara başvurdukları durumda gıda yardımı yapılıyor;


Devlet hastaneleri tamamen ücretsiz, özel hastaneler her gelen hastaya bakmak zorunda, acil hastalar tamamen ücretsiz, engelli vatandaşlara maaş bağlanmış, ayrıca engelli vatandaşlara bakan akrabalarına maaş bağlanmış...


Her doğan çocuk için anneye bir ücret ödeniyor; hastalar özel ambulanslarla evlerinden alınıp hastaneye götürüp tedavileri görülüp tekrar geri getiriliyor; düzinelerce özel ambulans helikopterler var ve bunlar özellikle taşrada Küba'nın her yerinde hizmet veriyor.


Okullar tamamen ücretsiz ve bütün kitapları devlet tarafından karşılanıyor...


Uçak fiyatları o kadar ucuz ki otobüs fiyatlarından daha düşük ve toplumun neredeyse yarısı uçakla seyahat ediyor.


Yani anlayacağınız Küba'da tam bir sosyalist devlet uygulaması var ve Kübalı solcular bundan çok memnun.


Ayrıca 4 milyon iç savastan kaçan Kolombiyalı mülteciye ev sahipliği yapıyor. 1 milyon da Nikaragua, Meksika, Salvador, Karayipler, Ekvatorlu mülteciye bakıyor. 


Ve Kübalı sosyalistler "halkların kardeşliği" adına bundan çok memnunlar! 

Hatta en son Ramazan bayramında emeklilere vereceği ikramiyeleri de Nisan ayında vereceğini açıkladı Küba devlet başkanı ;-) 

 

Allah ondan razı olsun, ne diyelim :) 

larga vida a la kuba 🇵🇷⚒🇹🇷😁

 

Aşir GÜLER

 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.