SUÇ ORTAKLIÐIMIZ

20 Ocak 2011 23:30 / 1720 kez okundu!

 


Hrant Dink’in öldürülüþünün üzerinden dört yýl geçti, tetikçilerin yargýlanmasý ile oyalanýyoruz, gerçek katiller saklanýyor.

Hrant’ýn öldürülmesinden, ardýndan gerçek katillerin yargýlanamamasýndan, cezalandýrýlmamasýndan, adaletin gerçekleþmemesinden hepimiz sorumluyuz. Bu sözüm, gerçek katilleri, katilleri ortaya çýkartmayan sorumsuz sorumlularý gölgelemek için deðil, vicdanlarýnýzý kýþkýrtmak için. Sizi ne hissediyorsunuz bilmiyorum ama ben yaþatamamaktan ve onu yaþatmayanlardan hesap sorulamamýþ olmasýndan kendimi sorumlu sayýyorum.

Gerçekleri anlatmaya çabaladýðý için ‘301’ cenderesine sokulurken, derin devletin resmi ve sivil unsurlarý tehdit edilirken onu savunamadýk. O güvercin tedirginliðinde özgürlüðü, eþitliði savunurken yanýnda deðildik. Balyoz, Kafes planlarýnda yok edileceklerin baþýna adý yazýldýðýnda ruhumuz bile duymadý.

Bunca yaþanan tarihi acýya raðmen, bu topraklarda “Ermeni” olmanýn tek baþýna yok edilmenin gerekçesi olduðunu öðrenememiþiz. Vicdanlý olanlarýmýz bu gerçeði Hrant’ýn öldürülmesi üzerine anladý.

Onu koruyamadýk, hiç olmazsa katillerini ortaya çýkarmalýydýk, onu da yapamadýk. Halen onun katillerini koruyan bir düzene boyun eðiyoruz, AÝHM’’deki davasýnda “Nazi lideri Kuhnen ile Alman hükümetinin davasý”nýn emsal gösterilmesi utanmazlýðýný unuttuk bile. ‘Özür diliyoruz’ imza kampanyasýna katýlanlar hakarete uðradý, tehdit edildi. “Hrant’ýn katilleri kim” yazýsýnýn altýna “kafasýna sýkarým” diye yazýlabiliyor da hiç kimse ses çýkartmýyor (Hrant’ýn Katilleri Kim?/Arif Ali Cangý) En korkuncu da halen Ogün Samast’ýn yerini almak için can atanlarýn var olmasý.

Eþitlik yok, özgürlük yok, barýþ yok, adalet yok, vicdan yok, gerçek katiller halen ortada yok ve suç ortaklýðýmýz devam ediyor.


Arif Ali Cangý

20.01.2011

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.