Arda Turan'ın cezası belli oldu

11 Mayıs 2018 19:35  

 

Arda Turan'ın cezası belli oldu

PFDK, Medipol Başakşehirli Arda Turan'a hakeme saldırı, hakaret ve tehditten toplam 16 maç ceza verdi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) Medipol Başakşehirli Arda Turan'a verilen cezayı açıkladı.

Arda Turan'a Demir Grup Sivasspor maçında hakeme yönelik hareketlerinden dolayı 16 maç ceza verildi.

10+3+3

PFDK açıklamasında "Medipol Başakşehir Futbol Kulübü sporcusu Arda Turan'ın, müsabaka hakemine yönelik saldırısı nedeniyle takdiren 10 resmi müsabakadan men ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik hakareti nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına, ihraç sonrası müsabaka hakemine yönelik tehdidi nedeniyle takdiren 3 resmi müsabakadan men ve 13.000 TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir" denildi.

"KULÜP OLARAK BEN DE ARDA'YA BİR CEZA KESECEĞİM"

Medipol Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, Arda Turan'a verilen cezayla ilgili olarak Tahkim Kurulu'na başvuracaklarını söyledi.

Göksel Gümüşdağ "Cezaların haberini biraz evvel aldım ve habere istinaden arkadaşlarım çalışıyor. Bilgi sahibi olduğum birkaç konu var. Arda Turan'ın hakeme yaptığı hareket kabul edilebilir değil. Arda'nın yaptığı hareketi başkan olarak doğru bulmuyorum. Ceza açıklandıktan sonra Arda'ya kulüp olarak bir ceza da ben keseceğim. Arda Turan'a verilen cezayı değerlendirdiğimizde; kurullardan farklı kişilere göre farklı kararlar çıktığını, kamuoyunda kurulların zor duruma düştüğünü görüyoruz. Bu kararın hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini de ifade ediyorum. Tahkim Kurulu'na da başvuracağız ve acemice verilen bu cezaya itiraz edeceğiz. Engin Baytar, Cüneyt Çakır'ın boğazını sıktı 8-9 maç ceza aldı. Mossoro 2 sarı karttan kırmızı görüyor, 1 maç ceza alması gerekirken, 5 maç ceza alıyor. Mossoro zaten Türkçe bilmiyor, küfredemez. Rize'de stat dışında bir olay olmasına rağmen, nasıl müdahale ettiğimi biliyorsunuz. Hakemi itme hakkınız yok ama sadece Arda Turan olduğu için 16 maç ceza olmaz. Böyle olursa birçok oyuncuyu futboldan soğuturuz, yöneticileri de futboldan soğuturuz. Arda Turan'a 6-8 maç cezası verilmesi lazımdı. Küfür de aynı şey, "Sizi öldürmek lazım" demek de aynı şey, kabul edilemez. İkisinin cezası da 6-8 maçtır" ifadelerini kullandı.

Arda Turan, Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Demir Grup Sivasspor maçının 90+4. dakikasında yardımcı hakem Erdinç Sezertam’a fiziki müdahalesi sonrası kırmızı kart görmüştü. Arda, daha sonra maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu’ya da itirazlarda bulunmuştu.

PFDK ayrıca Medipol Başakşehirli futbolcu Mossoro'ya da 4 maç men ve 26 bin TL para cezası verdi.

ntv.com.tr

10.05.2018

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0