Antalya'da hayvan katliamı

04 Haziran 2010 00:06  

 

Antalya'da hayvan katliamı

Aynı mahallede, 3 günde 15 köpek ve 10 kedi öldü

Hamit SEÇİL


ANTALYA- Antalya'nın Güzelbağ Mahallesi Asmalı Sokak'ta son 3 günde 15 köpek ve 10 kedinin zehirlenerek öldürüldüğü iddia edildi. Ölen hayvanlardan 2'sinin sahibi Sinem Yıldız, 13 köpek ve 10 kediyi kendi elleriyle gömdüğünü kaydetti. Muratpaşa Belediyesi veterinerlerinin yapacağı inceleme sonucunu beklediklerini belirten Yıldız, “Şu an için mahallemiz sokaklarında 2 köpek gömülmedi. Ekiplerin yapacağı inceleme için bekletiliyorlar” dedi.

Güzelbağ Mahallesi ortasında bulunan karpuz tarlası etrafında son 3 günde 25 hayvanın öldüğünü belirten mahalle sakinleri, hayvanların zehirlendiği iddiasında bulundu. Mahallenin maskotu olarak bilinen ve dün ölen ‘Body’ adlı köpeğin sahibi Sebahattin Aşkar, bugüne kadar köpeğinin kimseye zarar vermediğini, mahalledeki hayvan ölümlerinin ilk olmadığını kaydetti. Geçen yıllarda da mahallede hayvan ölümleri olduğunu söyleyen Aşkar, yetkililerin bir an önce duruma el koyması gerektiğini söyledi. Sokakta yaralı olarak bulduğu ve 5 yıldır beslediği köpeğinin neden öldüğünün günyüzüne çıkartılmasını isteyen Aşkar, köpeğinin cesedinin kanal içinde bulunduğunu, bu durumun psikolojilerini bozduğunu söyledi.

KARPUZ TARLASINA GİRENLER SAĞ ÇIKAMADI
Ölen hayvanlardan ikisinin sahibi Sinem Yıldız, ölen 13 köpek ve 10 kediyi kendi elleriyle gömdüğünü kaydetti. Muratpaşa Belediyesi veterinerlerinin yapacağı inceleme sonucunu beklediklerini belirten Yıldız, “Şu an için mahallemiz sokaklarında 2 köpek gömülmedi. Ekiplerin yapacağı inceleme için bekletiyorlar” dedi. Karpuz tarlasına giren tüm hayvanların son üç gün içerisinde öldüğünü belirten Yıldız, hayvanların yakınında karınca ölülerine rastladığını da aktardı.

Bir diğer mahalle sakini Makbule Özkan ise iki gün önce kedisini evinin bahçesinde ölmüş halde bulduğunu belirtti. Kedisinin yeni yavruladığını kaydeden Özkan, 3 yavru kediye evinin bahçesinde bakmaya devam edeceğini söyledi. Yaşanan hayvan ölümlerinde kasıt olduğu iddiasında bulunan Aslı Melahat Döver adlı mahalle sakini, bundan birilerinin mutlu olduğunu öne sürdü. (dha)

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0