Ankara yine sular altında (15 dakika yetti)

20 Mayıs 2018 23:00  

 

Ankara yine sular altında (15 dakika yetti)

Ankara'da yaklaşık 15 dakika etkili olan sağanak yağış nedeniyle yollar sular altında kaldı. Bir alt geçitte mahsur kalan otobüsün yolcuları itfaiye tarafından kurtarıldı. Ankara Valisi olayda can kaybı yaşanmadığını söyledi.

Başkent Ankara, bir kez daha sağanak yağmurun etkisi altında kaldı.

 Saat 15.30'da başlayan ve yaklaşık 15 dakika süren gök gürültülü kuvvetli sağanak nedeniyle yollar nehre dönüştü.

Yağış nedeniyle sular altında kalan yollarda araçlar zorlukla ilerleyebildi. Özellikle Kızılay'da yollarda ve kaldırımlarda büyük su birikintileri oluştu.

Başkent'in en işlek caddesi Atatürk Bulvarı'ndaki TBMM yanında bulunan alt geçit ise su ile doldu.

Çok sayıda araç ve otobüs su birikintisinde mahsur kaldı. Vatandaşların suya gömülen araçların üzerine çıkarak yardım bekledi. Bölgeye sevk edilen itfaiye ekipleri, vatandaşları, omuzlarına ve kucaklarına alarak kurtardı.

Alt geçitteki araçların birinde 9 aylık bebeğiyle mahsur kalan kadın da itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Anne ve bebeği, ticari taksiye bindirilerek hastaneye gönderildi.



Bu arada sel suları Mamak ilçesi Çaglayan Mahallesi Tıp Fakültesi Caddesi’ndeki bazı sitelerin park alanlarını bastı; araçlar su altında kaldı.

Kentte çok sayıda ev ve işyerinde de su baskınları yaşandığı belirtildi.

Ankara Valisi Ercan Topaca NTV canlı yayınında konuya ilşkin açıklamalarda bulundu.

Olayda can kaybı olmadığını söyleyen Topaca, "Ufak tefek maddi hasarlar var" dedi.



Topaca, şöyle devam etti: "Boğaziçi Mahallesi'nde 15 civarında dükkan selden etkilendi. Kalecik ilçemizde de metrekareye 40 kg yağış düştü, birkaç işyerinde ve tarım işçilerinin bazı çadırlarında selden etkilenme var, onun dışında başka ciddi bir problem yok." 

ntv.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0