Amerika'dan çağrı... -

01 Ağustos 2019 11:43  

 

Amerika'dan çağrı... -

Amerika’nın seçkin müzik okullarından biri olan Berklee College of Music'den tam burs kazanarak ikinci üniversite eğitimini Film Müzikleri Besteciliği üzerine sürdüren Denizcan Aktaş destek arıyor.

Eğitim sürecine katkıda bulunmak isteyen sanatseverler ilgili 
linkten kendisiyle iletişime geçebilirler.  

 

Denizcan Aktaş 

1992 yılında İzmir’de doğdu. Müzisyen bir anneye sahip olmanın getirisi olarak enstrümanlarla ve klasik batı müziği ile erken yaşlarda tanıştı. Annesinden küçük yaşlarda kulak eğitimi alan sanatçı, babasının da desteğiyle 14 yaşında Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı kursiyerlik sınavını kazandı. Özgecan Çetir ile vurmalı çalgılar eğitimine başladı. 2007 yılında 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nı kazanarak Kaya Reha Demircan'ın öğrencisi oldu.  

Öğrencilik hayatı boyunca vurmalı çalgılar dalında başarılı olup aynı zamanda bestecilik eğitimi görmemesine rağmen klasik müzik eserleri besteledi. Sanatçı bir çok orkestrada görev aldı. Birçok kez okulda vurmalı çalgılar bölüm konserleri düzenleyerek, vurmalı çalgılar için bestelediği ve düzenlediği oda müziği eserlerini çalma ve yönetme fırsatı buldu. Ayrıca öğrencilik süresi boyunca birçok devlet orkestrası tarafından misafir sanatçı olarak davet edildi.  

Öğrenciliğin son yıllarında ise İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin açmış olduğu sınavı kazanarak operanın sözleşmeli vurmalı çalgılar sanatçısı oldu. 2015 yılında 9 Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nın vurmalı çalgılar üniversite devresinden başarıyla mezun oldu.  

Konservatuvardan mezun olduktan sonra, Amerika’nın seçkin müzik okullarından biri olan Berklee College of Music'den tam burs kazanarak Amerika’da ikinci üniversitesini okumaya hak kazandı. Amerika’da okumakta olduğu süre boyunca not ortalamasını çok yüksek tutarak, okuldan, çalışmış olduğu orkestralardan ve kendi hayali ve ana bölümü olan Film Müzikleri Besteciliği bölümünden onur ödülleri alıp, her dönem onur listelerine girmeye hak kazandı.  

Katıldığı konserler ve bestelediği eserleriyle sanatçı, Amerika Berklee College of Music’in Film Müzikleri Besteciliği bölümünde başarılı bir şekilde öğrenim görmeye devam etmektedir.   

 
andante.com.tr
27.07.2019
 

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0