ALLİANOİ ve HASANKEYF İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KARAR

24 Şubat 2009 23:56  

 

ALLİANOİ ve HASANKEYF İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KARAR

BASIN AÇIKLAMASINA ÇAĞRI

KORUMA YÜKSEK KURULU’NUN ALLİANOİ VE HASANKEYF BAŞTA OLMAK ÜZERE BARAJ ALANINDAKİ KÜLTÜREL VARLIKLARIN KORUNMASINA YÖNELİK İLKE(SİZLİK) KARARI İLE İLGİLİ BASIN TOPLANTISINA DAVET

ALLİANOİ ve HASANKEYF İÇİN ÇOK ÖNEMLİ KARAR

26 Kasım 2008 günü Ankara'da, Danıştay 6. Dairesi’nde Allianoi ve Hasankeyf‘in sular altında bırakılmasının önünü açan Koruma Yüksek Kurulu’nun "Baraj alanlarından etkilenen taşınmaz kültür varlıklarının korunması" ile ilgili ilke kararının yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle, Arkeologlar Derneği , Ekonomik ve Toplumsal Tarih Vakfı, TMMOB Mimarlar Odası, İzmir Turist Rehberleri Odası ve Çağdaş Hukukçular Derneği tarafından açılan davanın duruşması yapılmıştı.

Bu kez de 25.02.2009 Çarşamba günü 09.45'de Danıştay 6. Dairesi’nde Koruma Yüksek Kurulu’nun ilke kararının iptali ile ilgili aynı konuda 74 yurttaşın açtığı davanın duruşması yapılacaktır.

25.02.2009, Çarşamba günü saat 12.00’de Ankara’da, Peyzaj Mimarları Odası Genel Merkezi’nde basın açıklaması yapılacak ve Allianoi ile Hasankeyf‘in sular altında bırakılmasının önünü açan, Koruma Yüksek Kurulu kararı ile ilgili önemli hukuki gelişmeler açıklanacaktır.

Basın açıklamasında davacılar ve vekilleri Av. Arif Ali CANGI, Av. Hilal KÜEY ile Allianoi Girişim Grubu Dönem Sözcüsü Alime MİTAP ve eski Dönem sözcüsü Oya OTYILDIZ, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Başkanı Ayşegül ORUÇKAPTAN ile Allianoi gönüllüleri bulunacaklardır. Allianoi ve Hasankeyf gibi tarihi ve kültürel varlıklarımızla ilgili önemli gelişmeleri paylaşacağımız basın toplantımıza katılımınızı dileriz. 24.02.2009

Alime Mitap

Allianoi Girişim Grubu Dönem Sözcüsü

-------------------------------------------------------------

BASIN TOPLANTISI: 25.02.2009 SAAT: 12.00

YER: TMMOB PEYZAJ MİMARLARI ODASI

2 Sok. 34/8 Kızılay/ANKARA 
-------------------------------------------------------------
http://www.alimemitap.com/basindetay.aspx?id=24

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0