Allah’a inanmayan Adalet Ağaoğlu kime oy verdi? - Balçiçek İlter, bloğunda yazdı...

26 Temmuz 2011 20:40  

 

Allah’a inanmayan Adalet Ağaoğlu kime oy verdi? - Balçiçek İlter, bloğunda yazdı...

Edebiyatçı Adalet Ağaoğlu’nun deyimiyle “Ruhum üşüyor” bugünlerde… Kendi dertlerimiz bitmezmiş gibi bir de Norveç katliamı eklendi ki, bünye daha fazlasını kaldırmıyor, iflasa beş kaldı… Adalet Ağaoğlu 80 yaşını devirmenin verdiği rahatlıkla konuşuyor tabii, “Allah’a inanmıyorum” diyor, “Cenaze istemem… Beni yakın, küllerim savrulsun”, gerçi ne seksenlikler gördüm, sona doğru yaklaşınca inanç beliriverir, işte bu yüzden öylesine dik, öylesine korkusuz, öylesine tavırlı bir isimdir Adalet Hanım… Her ne kadar hayat arkadaşına bu isteğini daha kabul ettirememiş gözükse de bu korkusuz aydın kadın, bugünlerde olup bitenlerden son derece endişeli… Çocuğu yok ama yeğeninin minik kızıyla zaman geçiriyor. “Benden geçti Balçiçek, senin ikizleri, benim yeğenin ufaklığı düşünmemiz lazım” diyor… Diyor da… Sapığın teki çıkıp çocukları öldürüyor tek tek, belki de dünyanın en medeni memleketlerinden birinde… Norveç’te… Gel de özenme sonraki açıklamalara tabii, Başbakan çıkıyor ve “Daha fazla demokrasi ve şeffaflık” diyor.

Buyurun buradan… Bu ruh hali bize nasıl sirayet eder ki?

Adalet Ağaoğlu dedi ki: “Bilim adamları bile araştırıyor. Şiddete karşı “Şiddetsiz muhalefet” daha etkili… Örneğin Hrant Dink’in öldürülmesinden sonraki yürüyüş tam da buydu… Bugün ise BDP çok ama çok yanlış yapıyor. Bir an önce Meclis’e gelip yemin etmeleri gerek. Etsinler ki sivil bir anayasa yapılsın.!!”

Adalet Ağaoğlu’na kime oy verdiğini sordum. Aslında kimseye böyle açık seçik sormam, ama Adalet Hanım, söylediğinin arkasında duran ve kelimelerinden korkmayan bir kadındır. Durdu gülümsedi ve dedi ki “Vicdanımla aklımın arasında kaldım. Vicdanım BDP’den yanaydı. Yaşadıkları, hissettikleri, onlara yapılanlar… Ama bazen “akıl” dan yana olmak gerekiyor. Ben bugün BDP ile AKP’nin yapacağı bir “Anayasa”yı istiyorum. Meclis’te o iki partinin varlığı çok ama çok önemli!”

Bun bu konuşmadan ünlü edebiyatçının AKP’ye oy verdiğini anlıyorum. Ya da aklının o taraftan yana olduğunu… Eğer bugün AKP, Allah’a inanmadığını söyleyen aydın bir kadının, Adalet Ağaoğlu gibi bir edebiyatçının oyunu alabiliyorsa, durup düşünmeli… Sebep herhalde “Stockholm Sendromu” değildir. Ne dersiniz?

Habertürk

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0