AKUT katliam ormanında

01 Ekim 2011 14:34  

 

AKUT katliam ormanında

Hayvanseverler Bolluca Ormanı’nda zehirlenen köpekleri kurtarmak için seferber oldu. Onlarca köpek tedavi edildi, dört köpek kurtarılamadı

Belediyeler tarafından sokaktan toplanıp Bolluca Ormanı’na bırakılan köpeklerden ikisi daha zehirlenme nedeniyle öldü. Önceki gün de iki köpek ölmüştü. Tedavi altına alınan köpeklerden 30’unun durumu ağır.

Dört köpek öldü
Hayvan Hakları İçin Birleşim Hareketi (Hayihak), zehirlenen köpeklere yardım için İstanbul’daki Bolluca Ormanı’na gitmiş ve hayvanseverlere, sosyal paylaşım siteleri üzerinden yardım çağrısında bulunmuştu. Son durumu öğrenmek için konuştuğumuz Hayihak Başkanı Mehtap Özer, ölen köpek sayısının dörde yükseldiğini, özel veteriner kliniklerinde tedavi altında olan 30 köpeğin durumunun ise ağır olduğunu söyledi. Mehtap Özer, köpek katliamından 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na uymayan belediyelerin sorumlu olduğunu ifade etti. “Burada asıl sorun, hayvanların kısırlaştırma ya da başka nedenlerle bulundukları yerden alınıp gerekli müdahaleler yapıldıktan sonra alındıkları yere bırakılmalarını öngören 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’na uyulmaması” diyen Özer, köpekleri kendi yaşam alanlarından alıp ormana terk eden belediyelerin bu katliama zemin hazırladığı kanaatinde.

AKUT da harekete geçti
Köpek katliamının duyulmasından sonra hayvanseverler, gönüllü veterinerler ve AKUT (Arama Kurtarma Derneği) ekipleri bölgeye akın etti. Şişli Belediyesi’nin de desteğiyle ormanda çadır klinikler kuruldu. Ağır durumdaki hayvanlar ise İstanbul’un farklı yerlerindeki özel kliniklere götürüldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi de hayvanlara mama gönderdi.

Ölen dört köpekten ikisine otopsi yapılacağını söyleyen Mehtap Özer’den otopsi sonuçlarının sekiz gün sonra belli olacağını öğreniyoruz. Hayvanlara eziyet edenlerin sadece para cezasına çarptırıldığını söyleyen ve “Cezalar caydırıcı olmalı” diyen Özer, 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu’nun 28. Maddesi’nin değiştirilmesinin şart olduğunu düşünüyor.

Pazar günü 14.00’da Taksim Meydanı’nda toplanacak olan hayvanseverler, Bolluca Ormanı’ndaki hayvan katliamını protesto edecekler. Hayihak ve diğer aktivistler, katliam hakkında suç duyurusunda bulundu.

Taraf

Son Güncelleme Tarihi: 01 Ekim 2011 16:11

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0