AKP'li vekilden deprem itirafı

15 Kasım 2011 11:15  

 

AKP'li vekilden deprem itirafı

İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM) toplantısında Van depreminden sonra yapılan çalışmalarda yetersiz kaldığı için AKP eleştirilirken, AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın, ''Hantal devlet Van'da yıkımın altında kalmıştır'' sözleri dikkat çekti.

İZMİR - İzmir'deki sivil toplum kuruluşları, siyasi parti, yerel yönetim temsilcilerinin katılımı ile yapılan İzmir küçük Millet Meclisi (İkMM) toplantısında Van depreminden sonra yapılan çalışmalarda yetersiz kaldığı için AKP eleştirilirken, AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın, ''Hantal devlet Van'da yıkımın altında kalmıştır'' sözleri dikkat çekti.

Her ay yaptıkları toplantılarla farklı görüşleri bir araya getirme amacında olan İkMM, Kasım ayı toplantısında Van depremi ve sonrasında mağdur olan yurttaşlara yapılan yardımlardaki yetersizleri ele aldı. Konak Belediyesi'ne ait Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılan toplantıda, AKP Hükümetinin yetersiz kaldığı yönünde katılımcılar tarafından ortak fikirler dile getirilirken, eleştirilere cevap veren AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık'ın ilginç yanıtlarına salonda bulunanlardan tepki geldi.

'Hükümetin kâr endeksli politikaları enkaza gömüldü'

Toplantıda söz alan Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP) Dönem Sözcüsü Ertuğrul Barka, deprem gibi doğal felaketlerde arama ve kurtarmanın önemine vurgu yaparak, ağrı bir bürokrasinin işlediği Türkiye'de Sivil Savunma ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gibi resmi kurumların arama kurtarmada yetersiz kaldığına dikkat çekti. Barka, resmi kurumların yetersizliği yetmiyormuş gibi bir de bu faaliyetleri gönüllü ve etkili biçimde yapan AKUT ve GEA gibi toplulukların da çalışmalarına destek çıkılmadığı ve gönüllü insanların kısıtlı imkanlarla ciddi kurtarma çalışmaları yaptığına dikkat çekti. Daha sonra söz alan EDP İzmir İl Başkanı Arif Ali Cangı ise, Van depremindeki ciddi eksiklikleri açığa Başbakan'ın "Sorumlular hakkında gerekli işlemler yapılacak" sözlerini eleştirdi. Cangı, "Başbakan işlem yapacak birini arıyorsa, Van'daki yurttaşlara evlerinde rahatça oturabilirler diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ı görevden alarak başlasın. Bu kadar duyarsız, ilgisiz birinin yönettiği bir afet durumunda bu sonuçların çıkması normaldir. Kâra endeksli bir sistem anlayışının bir ürünü olan bu acılar uygulanan politikaları da enkaz altında bırakmıştır" diye konuştu.

AKP'li vekilden ilginç sözler

Birçok konuşmacının söz aldığı toplantıda hükümetin afet yönetimini eline yüzüne bulaştırdığı yönünde değerlendirmeler yapılırken, konu hakkında söz alan AKP İzmir Milletvekili Ali Aşlık ise topu kendinden önceki hükümetlere, STK ve odalara atması dikkat çekti. Van depremi ardından toplumda infial oluşmaması amacıyla bir takım bilgilerin halktan gizlediğini dile getiren Aşlık'ın neyi kast ettiği anlaşılmazken, depremde ortaya çıkan olumsuzlukların 2002'den bu yana iktidarda olan partisinden bağımsız bir şekilde kendilerinden önceki hükümetlerin politikalarının ve odaların yetkilerini kötü yönde kullanmasından kaynaklı olduğunu iddia etti. Aşlık, parti olarak aldıkları karar gereği yapılan tüm eleştirilere kulaklarının kapattığını dile getirerek, "İş yapanların ayağına dolanırlar" dedi. Toplantıya katılanların, İzmir'de olabilecek bir depremde özellikle şehir merkezlerine yakın yerlerde kurulu madenlerin, ciddi tehlike oluşturduğu yönündeki eleştirilere cevap veren Aşlık'ın, bunları bir takım çevrelerin devletin gelir elde etmesine karşı ortaya attığı iddialar olarak değerlendirmesi de salonda bulunanlardan tepki çekti. Aşlık, son olarak "Hantal devlet yıkımın altında kalmıştır" itirafında bulundu. DİHA

yuksekovahaber.com

Son Güncelleme Tarihi: 15 Kasım 2011 14:46

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0