AK Parti'de kongre günü

18 Ağustos 2018 12:47  

 

AK Parti'de kongre günü

AK Parti'nin 6. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. Yeni sistemin ilk kongresinin sloganı; "Millet Bir, Hedef Bir.'' AK Parti tüzüğünde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum için değişiklikler yapılacak. Partinin en üst düzey karar alma organı Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri de seçilecek.

AK Parti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçildikten sonra yeni sistemin ilk kongresini Ankara Spor Salonu'nda gerçekleştiriyor.

ERDOĞAN, "DÖNMEM GERİ SENİN YOLUNDAN" ŞARKISIYLA KARŞILANDI

Ana sloganı, ''Millet Bir, Hedef Bir'' olan kongre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın salona girişiyle başladı. Erdoğan, salona gelişinde, "Dönmem geri senin yolundan" şarkısıyla karşılandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, hazırlanan platformdan yürüyerek partilileri selamlarken, partililer hep birlikte "Dönmem geri senin yolundan" şarkısını söyledi.

 

 

AK Parti'nin 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde kullandığı şarkının sözleri şu şekilde:

"Rehber tuttum yüreğimi, düştüm sevdanın ardından, göç eyledim gayrı durmam, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan. Çeken bilir derdimizi, yanıp duran gönlümüzü, alsalar da ömrümüzü, dönmem geri senin yolundan. Zor olsa da ah zor olsa da, dağlar duman kar kış olsa da, yolun sonu bir sır olsa da dönmem geri senin yolundan."

Öte yandan, siyah zemin üzerinde fosforlu AK Parti logosunun yer aldığı tişörtler giyen partililer, görsel bir şölen oluşturdu.

 

 

Kongrenin açılış konuşmasını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş yaptı. Divan Başkanı Mehmet Ali Şahin'in konuşmasının ardından tanıtım filmi izlendi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hitabı sonrasında sırasıyla AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin faaliyet raporunu takdim edecek, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz gelir-gider ve kesin hesabı aktaracak. Bütçenin ibra edilmesinin ardından kongrede yapılacak tüzük değişikliği görüşülecek.

Seçimlerin ardından Erdoğan teşekkür konuşması yapacak.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: ONLARIN DOLARLARI VARSA BİZİM ALLAH'IMIZ VAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kongre öncesinde ise salon önünde bekleyen kalabalığa hitaben kısa bir konuşma yaptı.

 

 

Erdoğan, konuşmasında "Onların dolarları varsa bizim Allah'ımız var ve yolumuza emin adımlarla yürüyoruz, yürüyeceğiz. Bugüne kadar bizi çökertemediler, bundan sonra da çökertemeyecekler'' ifadelerini kullandı.

 

KONGREDEN NOTLAR

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi dolayısıyla binlerce partili, sabahın erken saatlerinden itibaren Ankara Spor Salonu önünde toplandı.

 

Kongreye il dışından yoğun katılım olması nedeniyle şehrin girişinde kontrol noktaları oluşturuldu. Bu noktalara otobüslerle gelen partililer, Atatürk Kültür Merkezi alanına ulaştı. Partililer, tezahüratlar eşliğinde kongrenin düzenleneceği salona yürüdü. Spor salonu önünde ve çevresinde bekleyenlere, kumanya ve su servisi yapıldı.

 

 

Kongrenin yapılacağı Ankara Spor Salonu, sabah erken saatlerde uzman ekipler tarafından arandıktan sonra görevlilere teslim edildi.

Salon çevresi bariyerlerle araç ve yaya trafiğine kapatıldı. Kongreye katılacaklar için güvenlik noktaları oluşturuldu. Partililer detaylı üst aramasından geçirildikten sonra alana alındı.

Salona giremeyenler de kongreyi dışarıda kurulan dev ekranlardan takip etti. Kongre salonunda delegeler, engelliler, gazeteciler ve köşe yazarları için ayrı platformlar yer aldı.

Bu arada, salona, "Kararlı bu dava, Türkiye'den dünyaya kısık seslerin sesi olmaya", "Millet bir, hedef bir", "Değişim yenilenerek devam ediyor", "AK Parti bir iddia değil ispattır", "AK Parti bir millet aşkı hikayesidir", "1071'den 2071'e aynı millet aynı istikamet", "Biz milletimize efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik", "Kökü Anadolu'da, ufku dünyada", "Dinamik teşkilat, güçlü AK Parti, Büyük Türkiye", "Büyük misyon, bitmeyen vizyon" yazılı pankartlar asıldı.

Kongredeki konuşmalar, işitme engelliler için işaret diline, yabancı konuk ve gazeteciler içinse Kürtçe, Rusça, Fransızca, Almanca, İngilizce ve Arapçaya çevrildi.

Konuşmalar, salon dışında kurulan büyük ekrandan da takip edilebildi.

 

 

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ

AK Parti 6. Olağan Büyük Kongresi nedeniyle günler öncesinde yapılan planlamayla geniş güvenlik önlemleri alındı.

Çevik kuvvet, güvenlik şube, terör, trafik ve özel harekat ekipleri başta olmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün tüm birimlerinden çok sayıda polis, kongre nedeniyle görev yaptı.

ntv.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0