AK Parti teşkilatın nabzını tuttu

19 Kasım 2018 14:51  

 

AK Parti teşkilatın nabzını tuttu

Yerel seçimler öncesi aday belirleme sürecinde AK Parti’de ilk kez yapılan e-temayülde delegeler bilgisayar ortamında oy kullandı. AK Parti’de olan belediyelerde 2, başka partide olan belediyelerde ise 3 isim istendi. Sonuçlar Başkan Erdoğan’a sunuldu

AK Parti, dün bir ilke imza attı, ilk kez bilgisayar ortamında temayül yoklaması yaparak teşkilatların nabzını tuttu. 81 ilde 145 bin delege çipli kartlarla oy kullandı. E-temayülde delegelere 'Belediye başkanının halkla ilişkileri, teşkilatla ilişkileri, belediye çalışmaları, mevcut belediye başkanı devam etmeli mi? Belediye başkanı kim olmalı? şeklinde 5 soru yöneltildi. Sorularla ilgili iyiorta- zayıf seçenekleri yer aldı. Delegeler bu seçeneklerden birini seçti. Delegelerden belediye başkan adaylığı için AK Partide olan belediyeler için 2 isim, AK Partili olmayan belediyeler için ise 3 isim istendi.

BÜYÜK HASSASİYET
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Ankara Arena Spor Salonu'nda yapılan temayül yoklamasına katıldı. E-temayüle ilişkin bilgi veren Ünal, "Sadece Ankara'da 3 bin 774 teşkilat mensubumuz oy kullanacak" dedi. Yerel seçimlerin genel seçimlere göre daha özellikli seçimler olduğuna dikkati çeken Ünal, "Büyükşehirlerde, illerde, ilçelerde şehri yönetecek yöneticilerin belirlendiği seçimler, o yüzden bu konuda AK Parti büyük bir hassasiyet gösteriyor. Sadece temayül değil bunun dışında yürüttüğümüz saha araştırmaları, anketler, telefon anketleri, mesaj anketleri, çoklu ve çapraz olarak yaptığımız değerlendirmeler var. Yerel Yönetimler, Teşkilat Başkanlığı ve Seçim İşleri Başkanlığı bu konuda ortak bir çalışma yürütüyor. Amacımız AK Parti'nin ilkelerine, değerlerine uygun, toplumda karşılığı olan, AK Parti'nin ve Recep Tayyip Erdoğan belediyeciliğinin ilkelerine uygun belediye başkanlarımızı belirlemek. İnşallah ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun" açıklamasını yaptı. Yurt genelindeki temayül yoklamalarının sonuçları aynı gün Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile de paylaşıldı.



İZMİR, AK PARTİ BELEDİYECİLİĞİYLE TANIŞACAK
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, temayül yoklamasını Halkapınar Spor Salonu'nda yaptı. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir, "İzmir'de AK Parti çok iddialı bir şekilde seçime hazırlanacak. Milletimizin de teveccühü olursa İzmir'i AK Parti belediyeciliğiyle tanıştırmak istiyoruz" dedi. Teşkilatların kanaatleri, görüşleri ve vicdanlarının çizdiği yönün kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayan Kandemir, "Hangi isimlere dönük ağırlık oluşsun, bunları görme imkanı olacak. Teşkilat temayüllerinden aldığımız bilgilerle de inşallah bu hafta geniş bir çalışma yapıp hızlı bir şekilde adaylarımızı açıklamaya başlayacağız. İzmir bizim için çok önemli. Biz İzmir'de çok iddialıyız. Bu seçimlerde il teşkilatı ve ilçe teşkilatlarımızın olağanüstü gayreti ve muhteşem bir mücadelesi var, inancı var. AK Parti'de temayül çok kıymetli. İlk defa elektronik tabanla yapılması suretiyle çok süratli netice alacağımız bir temayül olacak" diye konuştu.

4 BİNE YAKIN OY
AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül de, "Tüm Türkiye'de olduğu gibi İzmir'de de temayül yoklaması teşkilatlarımızın kendi ilçeleri ve büyükşehirle ilgili görüşleri kimleri görmek istiyor, onu gösterecek. Çok güzel bir ortamda temayül yoklaması yapılıyor. Listede yaklaşık 5 bin kişi var. 4 bine yakın oy kullanılacağını tahmin ediyoruz. Neşeli, heyecan içerisinde belki en yüksek katılımın olacağı bir yoklama olacak. İlimiz ve ülkemiz için hayırlı olsun" dedi.

7 BİN 180 KİŞİ BAŞVURU YAPTI
Belediye başkan adaylığı için 5-16 Kasım tarihleri arasında müracaatları kabul eden AK Parti'ye yoğun başvuru yapıldı. 11 günlük sürede 7 bin 180 kişinin belediye başkan adaylığı için müracaatını yaptığı belirtildi. İl ve ilçe belediye başkanlıkları için AK Parti'ye aday adaylığı başvuruları 5 Kasım günü başlamıştı. Türkiye genelinden yapılan başvurular 16 Kasım Cuma gecesi 24.00'de sona erdi. AK Parti Seçim İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre belediye başkanlıkları için 7 bin 180 kişi aday adaylığı için müracaat yaptı. İl genel ve belediye meclis üyeliklerine yönelik müracaatlar ise 3 Aralık Pazartesi gününe kadar devam edecek.

6 TON KAĞITTAN TASARRUF EDİLDİ
AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Bölge Koordinatörü ve Temayül Komisyon Başkanı Bülent Yağmur, Samsun teşkilatındaki temayül heyecanına katıldı. Elektronik sisteme geçişle birlikte kağıttan ve zamandan tasarruf ettiklerinin altını çizen Yağmur, "E-başvuru ve e-temayül bize çok önemli şeyler kazandırdı. İşlemlerimiz çok hızlandı. Böylece hem zamandan hem de kağıttan tasarruf ettik. Yaptığımız araştırmalar sonucunda e-başvuru ve e-temayül sonucunda 6 ton kağıt tasarrufu sağladık. Bu da bizim için önemli bir kazanımdır. 30 adet bilgisayarda e-temayül işlemi çok seri bir şekilde gerçekleşecek" diye konuştu. Nida ALADAĞ

yeniasir.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0