BÝR VÝRÜS ESÝR ALDI DÜNYAYI

07 Nisan 2020 19:52 / 1986 kez okundu!

 


"Þu an sadece bütün toplumun tamamen iyi niyetle bu büyük sorunu aþmamýz konusunda dayanýþma halinde olmasý dýþýnda bir þey söylemek gelmiyor içimden...

Ýnanýyorum ki Corona’yý az zararla atlatacaðýz ve siyasete, hayata dair tatlý tartýþmalarýmýza, yazýlarýmýza tekrardan devam edeceðiz"

 

****

 

BÝR VÝRÜS ESÝR ALDI DÜNYAYI

 

Dünya þu anda bir milat yaþýyor. Artýk hiçbir þeyin eskisi gibi olmayacaðý kesin. Turizm sektörü baþta olmak üzere her þeyin çok güzel olmayacaðý da kesin.

‘Kara Ölüm’ diye tabir edilen ve 1347 - 1351 yýllarý arasýnda Avrupa'da büyük yýkýmlara yol açan büyük veba salgýnýndan sonra en korkunç dünya bulaþýcý hastalýðýyla karþý karþýyayýz maalesef.

Ýnsanlýðýn ve teknolojinin, bu dünya salgýný karþýsýnda çaresiz kalmasý ne acý.

Þu an geleceðimizi net göremediðimizden bir çok þeyi erteliyoruz. Ne yazýk ki yazmayý bile... Zira büyük oranda yazmaya konu olan siyasi konularýn þu anda hiçbir önemi yok. Þu an tek konu, bu felaketi nasýl en az zararla atlatýp düzlüðe çýkabiliriz. Öyle olunca da siyasi didiþme yerine toplu dayanýþma duygusu doðal olarak öne çýkýyor toplumda. Dolayýsýyla söz konusu insani dayanýþmayý bozabilecek veya zayýflatabilecek yazýlardan, eleþtirilerden þu sýkýntýlý günlerde kaçýnmak gerek diye düþünüyorum.

Hatta ‘neden yazmýyorsun’ diye soranlar da var dostlarýmdan. Baþta izmirizmir.net yöneticisi sevgili Ýlhami Mýsýrlýoðlu’ndan, yazýlarýma en acýmasýz eleþtirileri yapmaktan çekinmeyen okurum ve iyi dostlarýmdan sevgili Aytül Acar Alp’e kadar bir çok arkadaþým, yazmamý istiyor doðal olarak. Sað olsunlar tabii ki. Ýyi þeyler istiyorlar sonuçta.

Ancak “Corona Günlerinde Aþk” baþlýklý bir yazý da yazmak gelmiyor içimden. Mesela sevgilin var dokunamýyorsun, kokusunu alacak kadar yaklaþamýyorsun… vb sözleriyle devam eden bir yazý. Bunca ateþ düþen aileler, çevreler, saðlýk personeli (doktor yeðenlerim) varken, yakýþýksýz kaçar diye düþünüyorum.

Þu an sadece bütün toplumun tamamen iyi niyetle bu büyük sorunu aþmamýz konusunda dayanýþma halinde olmasý dýþýnda bir þey söylemek gelmiyor içimden.

Týp alanýyla alakalý olmadýðýmdan takdir edersiniz ki covid 19 konusunda da fikir üretemem (sorsalar sadece 19’dan dolayý Çorumlu Cavit bu virüsü üretmiþ derim, sanýrým) Ýþin bilimsel kýsmýný konuyla alakalý kiþi ve kurumlara býrakmak daha doðru diye düþünüyorum.

Bu arada Facebook’tan da arkadaþým, siyaseten de çok örtüþtüðüm Baðcýlar Eðtm.Arþt. Hastanesi’nde Doç.Dr. sevgili Hasan Belli’nin güncel (corona) konuyla ilgili paylaþýmlarýný takdir etmeden geçemeyeceðim. Hem bilimsel hem de psikolojik olarak sanal dostlarýný ve yakýn çevresini rahatlatmak konusunda gerçekten büyük çabalarý var.

Ýnanýyorum ki Corona’yý az zararla atlatacaðýz ve siyasete, hayata dair tatlý tartýþmalarýmýza, yazýlarýmýza tekrardan devam edeceðiz.

 

Ahmet OÐUZ

07.04.2020, Kuþadasý

 

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaþ
0
Yorumlar
Uyarý

Yorum yazabilmek için üye olmalý ve oturum açmalýsýnýz.

Eðer sitemize üye deðilseniz buraya týklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eðer üye iseniz oturum açmak için buraya týklayýn.