İÇERDEN GAZEL: ZIPLAYAN DOLAR

23 Kasım 2021 12:46 / 485 kez okundu!

 

 

"Ekonomide ufak tefekyol kazaları olsa da Türkiye, tarihin en bağımsız, en güçlü konumunda olacak. Yanlış solculuklar adına USA’nın kuklası olanlar; Erdoğan’ın “bir biçimde” yok olması için $’a dua etmekten, gelmeyen devrimci durumları “çözümlemekten” hala yorulmadılar. Gerçeğin farkında olanlara selam olsun." İM;

Adem Kılıç bu kez İçerden Gazel "okumuş" 👏

 

***

İÇERDEN GAZEL: ZIPLAYAN DOLAR

Değerli dostlar; Cumartesi akşamları sohbetlerimizde; değerli iki ekonomi profesörü hocamdan aldığım bilgilerle size aktarmaya çalıştığım ekonomi politikaları hakkında doların hızlı yükselmesi nedeni ile bir değerlendirme istedim.
 
Hocamdan gelen mesajı aynen paylaşıyorum;
 
"Yapılmak istenen aslında 100 yıllık bir düzene tam anlamı ile meydan okumak. Bu strateji ile şok tedavisi yapılmak isteniyor.
 
Bu strateji başarılı olursa öncelikli olarak cari açığı kapatacak. Cari açığın kapanması ile piyasa normları ile kurun yatay seyri hedefleniyor. 
 
Buna bağlı şekilde doğal olarak hızlı bir şekilde enflasyon düşecek ve faizin de düşük olmasiyla tüm sermayenin yatırımlara aktarılmasını beraberinde getirecek.
 
Sonuç ne mi olacak? Eğer halk asgari ücret zammı vb şeylerle desteklenir ve tepki kontrol edilirse özellikle Batı'nın Türkiye ile rekabet edemeyecek seviyeye gelmesi sağlanır. Batı sermayesi özellikle üretim için yüksek teknoloji üretimi de dahil sermayeyi Türkiye'ye aktarmaya başlar ki bu onlar için kaçınılmaz hale gelir. İşsizlik azalır, üretim artar, Türkiye'ye bağımlılık yükselir.
 
Bu durum hele bir de Türk Cumhuriyetleri ve Afrika gibi yeni piyasalar ile de ticaret hacminin arttırılması ile taçlandırılırsa,Türkiye artık ekonomik anlamda yıkılmaz bir güç haline gelir.
 
Her türlü manipülasyona karşı kendine güvenceye alır. Allah yardımcımız olsun..."
 
Adem KILIÇ

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz+:
Facebook'ta paylaş
0
Yorumlar
Uyarı

Yorum yazabilmek için üye olmalı ve oturum açmalısınız.

Eğer sitemize üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olabilirsiniz.

Eğer üye iseniz oturum açmak için buraya tıklayın.