7 işçi kadını eşya gibi taşıyarak ölüme götürdüler

09 Eylül 2009 19:02  

 

7 işçi kadını eşya gibi taşıyarak ölüme götürdüler

Kapalı kasa minibüsü servis aracı yapmışlar

İSTANBUL - Bağcılar’da servis minibüsünden inerken sel sularına kapılan 7 kadın hayatını büyük bir ihmal sonucu kaybetti. 

İkitelli-Halkalı sapağında, tekstil atölyesi çalışanlarını taşıyan bir minibüs, sel suları arasında mahsur kaldı. Servis minibüsü yolcusu 10 kadın,araçtan inmeye çalışırken sel sularına kapıldı. Sel sularına kapılan kadınlardan 3’ü ekiplerce kurtarıldı, diğerleri sele kapılarak kayboldu. Daha sonra 7 kadının cesedine ulaşıldı ve Bakırköy Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeye alındı. 

Halkalı'da sel baskını sonucu 7 kadın işçinin ölümüyle Pameks tekstilin işçi servis aracının kapalı tip, yük taşımaya yarayan kapalı kasa minibüs olduğu ortaya çıktı. Minibüsün önde 2 arkada da yük konulması için düşünülen kkapısından başka kapısı yok. Yük bölümünde taşınılan personelin tehlikeyi farkedemedikleri, suların çok ani yükselmesi yüzünden yardım alamadıkları için boğulduğu sanılıyor. Kurtulan şöfor ve iki kişi önde oturan kişiler. Sürücü gözaltına alınırken aracın, servis taşımasında kullanılmasının kesinlikle yasak olduğu belirtiliyor. (dha, aa) 

Radikal.com.tr

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0