2020 Þampiyonlar Ligi finali Ýstanbul'da

24 Mayýs 2018 16:48  

 

2020 Þampiyonlar Ligi finali Ýstanbul'da

UEFA Yönetim Kurulu, 2005 yýlýndaki unutulmaz finalin ardýndan 2020 UEFA Þampiyonlar Ligi finalinin de Ýstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmasýna karar verdi.

Ukrayna'nýn baþkenti Kiev'de gerçekleþen UEFA Yönetim Kurulu toplantýsýnda, 2020 UEFA Þampiyonlar Ligi final müsabakasýnýn 30 Mayýs 2020 tarihinde Ýstanbul Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nda oynanmasý kararlaþtýrýldý.

Türkiye, ayrýca iki yýl üst üste Avrupa'nýn kulüpler bazýnda üç önemli finalinden ikisine art arda ev sahipliði yapacak. UEFA Yönetim Kurulu, daha önce de 2019 Süper Kupa'nýn 14 Aðustos 2019 tarihinde Beþiktaþ'ýn stadyumu Vodafone Park'ta oynanmasýna karar vermiþti.

FÝNALLER ÞEHRÝ ÝSTANBUL

2005'te Ýstanbul'da oynanan final, tarihin en heyecanlý karþýlaþmalarýndan birine sahne olmuþ; Liverpool-Milan karþýsýnda 3-0 geriye düþtüðü maçý 3-3'e getirmiþ ve penaltý vuruþlarýyla kupayý kazanmýþtý. 15 yýl sonra Þampiyonlar Ligi finaline ev sahipliði yapacak Ýstanbul, daha önce 20 Mayýs 2009'daki Shakhtar Donetsk-Werder Bremen UEFA Kupasý'nýn son finaline ev sahipliði yaparken, 21 Haziran-13 Temmuz 2013 tarihleri arasýnda da FIFA U20 Dünya Kupasý Türkiye'de düzenlenmiþ ve Ýstanbul'daki finalde Fransa ile Uruguay karþý karþýya gelmiþti.

DEMÝRÖREN: UEFA'NIN TÜRKÝYE'YE ÝNANCININ GÖSTERGESÝ

Türkiye Futbol Federasyonu Baþkaný Yýldýrým Demirören, "Avrupa ve dünya futbol takvimlerindeki en önemli mücevherlerden biri olan 2020 UEFA Þampiyonlar Ligi finaline ev sahibi olarak duyurulmaktan çok memnunuz. Finalin ikinci kez bize verilmesi Avrupa futbol ailesinin ve UEFA'nýn Türkiye'ye duyduðu güven ve inancýn güçlü bir göstergesi. Olaðanüstü uluslararasý bir finale ev sahipliði yapma kabiliyetimiz var. Ýstanbul ve Atatürk Olimpiyat Stadyumu'nun büyüsünü iki yýl boyunca Avrupa ve ötesinden oyuncular ve taraftarlarla paylaþmayý ümit ediyoruz" diye konuþtu.

KAPASÝTESÝ ARTACAK

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), bir dönem Spor Toto Süper Lig takýmlarýndan Galatasaray, Medipol Baþakþehir ve Beþiktaþ'ýn iç saha maçlarýný oynadýðý Atatürk Olimpiyat Stadý'nýn kapasitesini yükseltecek.

Federasyon tarafýndan Türkiye'nin 2024 Avrupa Futbol Þampiyonasý adaylýðý için hazýrladýðý dosyada, Atatürk Olimpiyat Stadý'nýn yenilenerek üstünün kapatýlacaðý, kapasitesinin de 92 bin 208'e yükseltileceði kaydedildi.

AVRUPA LÝGÝ FÝNALÝ POLONYA'DA

UEFA Avrupa Ligi final karþýlaþmasý ise Polonya'nýn þehrinde bulunan Gdansk Arena'ya verildi. 

ntv.com.tr

Son Güncelleme Tarihi: 24 Mayýs 2018 19:47

 

Bu yazýyý Facebook'ta paylaþabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaþ
0