15 yıl sonra, aynı kaderi paylaştılar

01 Temmuz 2010 00:48  

 

15 yıl sonra, aynı kaderi paylaştılar

Dalmaçyalı’dan Pitbull’a, “hayvan severliğimiz” maalesef hiç değişmedi…

Öyle tatlıydık, öyle çok hayvan severdik ki, 1996’da vizyona giren “101 Dalmaçyalı” filminden sonra bir kez daha kabarmıştı bu duygularımız.

Gleen Cloose’lu, Jeff Daniels’li komediyi seyreder seyretmez aklımıza parlak bir fikir gelmişti. Hele bir de çocuklarımızın “Baba bana bundan allll…”larını duyduktan sonra…

O yıl, Dalmaçyalı köpek satışlarında patlama yaşandı (haliyle üretiminde de!). Dalmaçyalı motifi, yatak çarşafından dona moda oldu. Hangi eve gitseniz, kapıda siyah puantiyeli beyaz bir dört ayaklı karşılar oldu sizi.

“BU DA HEMEN DEĞİŞİVERDİ”
Sonra…

Dalmaçyalılar’a bir haller oldu. Küçükken pek tatlılardı da, büyüyünce birden değiştiler, sevimsizleştiler; bizim çocuklar eskisi kadar sevmez oldu onları…

Ya da biraz tuzlu geldiler, “Bunlar küçükken daha az yiyordu, mama yetişmiyor şekerim” oldu…

Ve birden sokaklar yüzünü yere devirmiş başıboş Dalmaçyalılar’la, bir süre sonra da çöpler siyah beyaz cesetlerle doldu.

Zaten sokağa atılmalarına bile gerek yoktu. Dalmaçyalılar çok duygusal, çok “insan sever” hayvanlardı. Açlıktan değil, okşanmamaktan ölecek kadar…

AYNI FİLM VİZYONDA
Allah hayvanları “hayvan severlerin” sevgisinden korusun! 15 yıl sonra, başka kahramanlarla aynı film yaşanıyor…

İçişleri, Çevre ve Tarım Bakanlıkları, ortak bir genelgeyle pitbull ve benzeri yırtıcı köpeklerin toplanmasına karar verdi diye sokaklar pitbull kaynıyor.

Neden? Para korkusundan… 3 bin 434 TL para cezası vermeyelim diye…

15 yıl önce Dalmaçyalılar sokağa atılıyordu, 15 yıl sonra pitbull’lar atılıyor.

DALMAÇYALILAR’IN ÖCÜ
Ama bu kez çok önemli bir sorun var. Dalmaçyalılar sessiz sedasız öldüler, pitbull’lar ısırarak “vuruşarak,” hayattan çekiliyor.

On yıllar önce İngiltere’de çocukların yanında “dadı köpek” olarak kullanılan pittbul’lar köpekler, kendilerini bir katile dönüştüren, kardeşleriyle dövüştüren insanlardan öc alıyor.

15 yıl önceki kardeşleri Dalmaçyalılar’ın öcünü de…

“Bizi sevmeden önce ne olur bir kez daha düşünün” der gibiler…


HABERTURK.COM

 

Bu yazıyı Facebook'ta paylaşabilirsiniz*:
Facebook'ta paylaş
0